"Пажљивкова правила " за већу безбедност деце у саобраћају
05/03/2021

“Пажљивкова правила ” за већу безбедност деце у саобраћају

Град Ужице у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије и ове године реализоваће активности посвећене повећању безбедности деце у саобраћају. Иако ће због актуелне епидемиолошке ситуације изостати практични део, кроз поделу уџбеника ученицима првог разреда и бојанки предшколцима биће реализована традиционална акција „Пажљивкова правила у саобраћају„.

„Добили смо и сагласност Агенције за безбедност саобраћаја да се набаве полигони који ће бити монтажно, демонтажног карактера за фискултурне сале основних школа, тако да ће најмлађи учесници у саобраћају имати могућност да и практично науче како се улица прелази на пешачком прелазу или раскрсници са сигнализацијом“ , каже Драгутин Друловић из Одељења за послове саобраћаја ЈП “Ужице развој”.


Свесни значаја правовремене едукације, сарадњом са Саветом за безбедност саобраћаја Града Ужица веома су задовољни и директори школа.
“Годинама уназад градски Савет за безбедност саобраћаја, МУП и Агенција за безбедност саобраћаја обезбеђују пригодне поклоне и организују радионице, захваљујући којима деца уче правила понашања у саобраћају, што сигурно доприноси много вишем степену њихове безбедности“ , истиче Станимирка Смиљанић Раонић директорка ОШ “Стари град”.

Уџбеници су данас подељени ученицима Основне школе “Стари град” а у току наредне седмице то ће бити учињено и у осталим школама у граду.