Отворено ново кошаркашко игралиште на Градској плажи
13/11/2018

Отворено ново кошаркашко игралиште на Градској плажи

Данас је у оквиру манифестације “Дани кошарке на Ђетињи” организован турнир ужичких осмака чиме је и званично отворен новоизграђени кошаркашки терен на Градској плажи.

„Повучени успехом наших кошаркаша и њиховим учешћем у Кошаркашкој лиги Србије, а и потребом да овај град има пристојно и адекватно кошаркашко игралиште, конкурисали смо и добили средства од Министарства омладине и спорта у износу од 2,5 милиона динара, а исто толико је издвојио и Град, како би игралиште било реализовано“, рекао је заменик градоначелника Ужица Немања Нешић.

Координатор Канцеларије за младе Града Ужица Срђан Недељковић је овим поводом истакао да ће свака екипа од Града и Министарства добити комплет спортске опреме, а за најбоље су обезбеђени и пехари.

Игралиште на Градској плажи пре реконструкције

Подсећамо да је на месту новог игралишта до скоро било игралиште које је дуго времена било једини тениски терен у граду, а појавом тениских терена у непосреној близини као и у другим деловима града, престало је интересовање за коришћење овог терена. Асвалтна подлога којом је игралиште било пресвучено, била је значајно девастирана као и ограда која је у више наврата санирана како би игралиште било безбедно за кориснике.

Игралиште на Градској плажи после реконструкције

Нови кошаркашки терен изграђен је у складу са прописаним димензијама за кошарку и зонама безбедности, а има и два реда трибина са столицама. Постављена је и савремена челична ограда висине 4m.