Отворено 32. Републичко такмичење геодетских и грађевинских школа Србије
19/05/2023

Отворено 32. Републичко такмичење геодетских и грађевинских школа Србије

У Градском културном центру свечано је отворено 32. Републичко такмичење геодетских и грађевинских школа Србије, чији је домаћин ове године Техничка школа “Радоје Љубичић”. Током два дана у неколико дисциплина такмичиће се више од стотину ученика, који ће ову прилику искористити и да обиђу наше најпознатије туристичке локалитете. У име града Ужица ученике и њихове менторе поздравила је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

“Надам се да ћемо и овог пута оправдати титулу доброг домаћина и да ћете одавде, осим са освојеним признањима, отићи и са лепим успоменама. Драго нам је што је Техничка школа “Радоје Љубичић“ домаћин 32. Републичког такмичења ученика геодетских и грађевинских школа, јер сви знамо да ученици ове школе постижу веома добре резултате, како у наставним активностима, тако и на бројним такмичењима. Такође радује нас и интересовање ученика за школовање у овим профилима што ће допринети смањењу дефицита на тржишту рада, а вама омогућити брже запошљавање. Као и увек ту смо да подржимо добре ученике и добре идеје са жељом да останете у својим градовима и у складу са професијом којом ћете се бавити радите на пројектовању и градњи објеката којима ћемо се сви поносити”.

Уз захвалност граду и Школској управи на подршци у организацији такмичења, директор Техничке школе “Радоје Љубичић”, Иван Стакић пожелео је ученицима лепо дружење и добре резултате.

“Част нам је и задовољство што је Техничка школа “Радоје Љубучић” домаћин 32. Републичког такмичења геодетских и грађевинских школа Србије. Свим ученицима, менторима и наставницима желим добродошлицу у наш град. Резултати ће свакако доћи, али вам, пре свега, желим да се квалитетно дружите, стекнете нека нова знања и понесете лепа сећања из Ужица”.

Средњошколци из целе Србије такмичиће се у теоријским и практичним дисциплинама, а имаће прилику и да присуствују трибини “Архитектонско наслеђе Михаjла Митровића”.