Отворене 59. МОСИ, у Ужицу више од 2 000 спортиста
11/07/2024

Отворене 59. МОСИ, у Ужицу више од 2 000 спортиста

Церемонијом свечаног отварања почеле су 59. МОСИ, чији је домаћин, после 53 године, град Ужице. Успешна такмичења у 18 спортских дисциплина учесницима из 28 пограничних градова и општина Србије, Црне Горе и Босне и Херецеговине пожелели су министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

Према речима министра спорта Зорана Гајића МОСИ су веома значајна спорста манифестација која деценијама уназад привлачи највећу пажњу у области спорта у све три републике.

“Спoрт зближaвa људe рaзних нaциoнaлнoсти и вeрoиспoвeсти и жeлим свимa кojи учeствуjу нa oвим игрaмa дa joш мнoгo путa тoкoм кaриjeрe дoђу нa oвaквe мaнифeстaциje”, министaр Гajић.

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић пожелела је добродошлицу свим учесницима и гостима Ужица, истакавши да су од тренутка када је град Ужице од оштине Колашин преузео ову престижну титулу, почеле припреме за ове спотрске сусрете.

“Поносни смо јер смо уз подршку многих појединаца, људи из света спорта, али и наших јавних предузећа, здравствених установа, полицијске управе и волонтера из Канцеларије за младе, све темељно припремили и спремно дочекали све учеснике ових традиционалних спортских сусрета. Потпуно прилагођена спортска инфраструктура дочекује све спортисте који спремно иступају и показују сва умећа која су усавршили баш за овогодишње игре. Уз позив да сви учесници, али и наши суграђани и суграђанке, уживају у овој манифестацији и концертима који су сваке вечери током Међуопштинских омладинских спортских игара од 21 час на Градском тргу, сигурна сам да ће Ужице, које је и овогодишња Престоница културе Србије, бити достојан домаћин 59. Међуопштинских омладинских спортских игара и достојна престоница спорта”, нагласила је градоначелница, пожелевши да  у духу спорта, заједништва, дружења и здравог надметања, протекну 59. Међуопштинске омладинске спортске игре.

Зaстaву MOСИ нa стaдиoн су унeли ужички прoслaвљeни спoртисти: aтлeтичaркa Oливeрa Jeвтић, aутoмoбилистa Mилoвaн Mикицa Вeснић, oдбojкaшицe Tиjaнa Maлeшeвић и Вeснa Читaкoвић, док је зaклeтву у имe свих спoртистa пoлoжилa кaрaтисткињa Лидиja Tрмчић.

Била је ово прилика и да се заслужнима за допринос успешној организацији МОСИ у протеклим деценијама уруче захвалнице.

Град Ужице као домаћин представља се са 245 спортиста у свим спортским дисциплинама а за ову манифестацију издвојено је 15 милиона динара.