Отворена спортска хала у одмаралишту Голија на Златибору
07/08/2017

Отворена спортска хала у одмаралишту Голија на Златибору

Спортска хала површине 660 м2, чију изградњу су заједно финансирали Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Град Ужице и Дечије одмаралиште „Златибор“ из Ужица а уз помоћ општине Чајетина отворена је протеклог викенда. Изградња спортске хале коштала је 34,5 милиона динара.

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић на отварању хале у одмаралишту Голија на Златибору, у чију изградњу је министарство уложило 15 милиона динара је истакао да ће изградња хале, употпунити туристичку понуду Златибора и одмаралишта Голија, и да ће ово бити најбоље место за припреме спортиста и дечије кампове и у зимском периоду.

Златибор и одмаралиште Голија важно су место за развој школског спортског туризма, али и презентацију наше земље у свету, јер је само ове године на Златибору на припремама боравило или борави преко 100 клубова из различитих земаља.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић истакао је на отварању спортске хале да је установа “Дечије одмаралиште Златибор” у последње три године, захваљујући добром пословању, сопственим средствима, учествовала у пројектима вредним 80 милиона динара уложених у одмаралиште Голија на Златибору, од којих је Министарство трговине, туризма и телекомуникација финансирало 41 милион динара.

Владан Цупарић, директор Дечјег одмаралишта Златибор  истакао је да је ова установа у последњих неколико година уз помоћ града Ужица и Владе успела да промене слику о себи у тежњи да постане лидер дечијег туризма не само у Србији него и шире.

“Гимнастичарски савез Србије нам је донирао опрему у вредности од 5 милиона динара, тако да идуће године планирамо одржавање јуниорског државног првенства. Ове године смо започели са Вањом Грбићем организацију одбојкашког кампа и имали смо изузетну посећеност. Поред одбојкашког, у одмаралишту се традиционално одржава кошаркашки камп Професор Александар Николић“- рекао је Цупарић и подсетио да Одмаралиште сваке године, из сопствених средстава, финансира летовање 150 деце из Ужица у свом објекту у Бечићима.