Отворена нова зграда Прекршајног и Привредног суда
16/06/2017

Отворена нова зграда Прекршајног и Привредног суда

Ужице, 16. јун: Данас је министар правде Нела Кубуровић, свечано отворила нову зграду Прекршајног и Привредног суда у Ужицу. У Суду ће на првом и другом спрату бити смештен Прекршајни суд, док ће Привредни бити на трећем и четвртом. Објекат ће бити нето површине 2.800 м2, а бруто преко 3.200 м2, где ће Прекршајни суд и одељење Прекршајног суда имати 12, а Привредни седам нових судница. У сутерену зграде налазиће се судница за ноћно привођење, а по спратовима биће распоређени кабинети за судије и канцеларије за запослене, писарнице, архиве, судске извршитеље, рачуноводство.

Министарка Кубуровић навела је да је ово трећа подигнута зграда у Србији и да су на њу посебно поносни јер је највећа зграда суда по површини изграђена у последњих двадесет година:

“Средства у износу од 215 милиона динара, и то за саму изградњу објекта 192 милиона динара, а остатак за трошкове израде пројекта, рушење старе зграде, опремање зграде и нов намештај обезбеђена су из буџета Републике Србије. Министарство правде је ангажовано на унапређењу услова за рад прекршајних судова јер они нису имали адекватне услове за свој рад откад су уведени у систем судова. То су, иначе, судови који највише пуне републички буџет и захваљујући њима у прошлој години у буџет је уплаћено око 4,6 милијарди динара од чега је ужички прекршајни суд уплатио око 110 милиона.” -рекла је министарка и додала да је и ужички привредни суд један од ефикаснијих у земљи, те да очекује да ће сада, са радом у бољим условима, наставити се са овом тенденцијом и резултатима.

Захвалност су упутили председници Привредног и Прекршајног суда, а градоначелник Ужица је, поред министарки Кубуровић, захвалност упутио и њеном претходнику, бившем министру правде Николи Селаковићу и председнику Владе Александру Вучићу који све ове године дају подршку Ужицу:

“Завршетак ове инвестиције значајно побољшава рад два важна суда за Ужице и Србију. Влада је уложила око два милиона евра у Ужице, а ми смо, као град, скромно учествовали са 1,5 милион динара у партерно уређење и расвету како бисмо овај прелепи објекат додатно украсили. Овај пројекат појачава значај Ужица као регионалног центра. Посебно се захваљујем Влади која и ове године наставља да улаже у Ужице и то око 10 милиона евра чиме завршавамо Студентски дом, Прву фазу реконструкције фабрике воде, идемо на проширење тела Депоније Дубоко.”