Отворена нова галерија „Рефлектор“ у простору касарне у Крчагову
02/08/2017

Отворена нова галерија „Рефлектор“ у простору касарне у Крчагову

Првом званичном изложбом под називом „Доба обнове“ у понедељак 31.08. у „Рефлектор“-у, новом галеријском простору у касарни у Крчагову, отворен је још један центар уметности у граду Ужицу.

По речима Александра Димитријевића, председника Удружења визуелних уметника Ужице, галерија је добила назив „Рефлектор“ јер „рефлектор осветљава мрак, што је у овом случају мрак који заклања уметност“ а изложба „Доба обнове“ јер је Удружење у претходним месецима уложило огроман труд и рад да девастиран и демолиран простор доведе у ред и уреди на начин и према потребама уметника и за потребе организовања изложби.

Град Ужице је уступио овај простор Удружењу у наредних пет година, и по речима члана Градског већа за друштвене делатности Петра Благојевића, са великим задовољством подржао идеју да се на овај начин једним потезом реше два проблема, да се спречи даље пропадање зграде касарне и да се обезбеди простор младим ужичким уметницима за стварање.

„Част ми је и задовољство што сам имао прилику да отворим прву званичну изложбу у новој галерији „Рефлектор“, овај простор је заиста тешко препознати у односу на оно како је он изгледао раније. Хтео бих овом приликом да се захвалим у име Града што је Ужице вечерас на културној мапи Европе. Ово је само почетак и уверен сам да ће Удружење наставити и даље у истом правцу“ – рекао је Благојевић.

„Рефлектор“ неће имати радно време јер ово није класична галерија већ је замисао да ово буде простор где ће млади уметници развијати и реализовати своје пројекте и идеје. Изложбу „Доба обнове“ ужичани могу погледати и наредних дана у преподневним сатима.