Отворена летња учионица Медицинске школе Ужице
02/11/2023

Отворена летња учионица Медицинске школе Ужице

У сусрет Дану просветних радника у Медицинској школи Ужице отворена је летња учионица, чију су изградњу финансијски помогли град Ужице, предузећа, родитељи и многобројни пријатељи Медицинске школе. Свечаности је присуствовала и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

Изградња летње учионице у дворишту Медицинске школе почела је пре шест месеци, а објекат који је недавно завршен користиће ученици, наставно особље и становници МЗ Царина. Уз захвалност свима који су подржали ову идеју и њену реализацију Мирослав Познановић директор Медицинске школе Ужице изразио је наду да ће ово бити место многобројних дружења, сусрета и прослава.

“Ова летња учионица омогућиће пријатнији и креативнији рад, организацију културних и едукативних активности и релаксирајући одмор после радних напора. Ипак без пчомоћи пријатеља и сарадника школе овакав објекат не би могао бити саграђен, којима изражавам захвалност, пре свега граду Ужицу који је инвестирао близу милион динара, од укупно два милиона динара колика је вредност инвестиције. Хвала и свим предузећима и појединцима који су се радо одазвали и финансијски и ангажовањем узели учешће у овом пројекту. Мото наше школе гласи “Имамо тим имамо знање” и у духу те идеје као резултат стручног рада свих наших пријатеља настала је ова учионица. Надам се да ће још много пута ово бит место за наше сусрете и дружења и прославе”.

Према речима градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић, улагање у образовање један је од приоритета градске власти.

“Улажемо свесни чињенице да се у нашим образовним установама школују они који ће у будућности водити овај град, који је свима нама једини дом који имамо. Ма где да одемо и колико дуго да останемо у тај дом увек се радо враћамо. Сувишно је говорити о томе колики је значај Медицинске школе и њених ученика, будућих лекара, фармацеута, козметичара, медицинских сестара….Такође знамо да су ученици ове школе редовни учесници акција и активности везаних за промоцију здравља и здравих стилова живота. И овом учионицом на отвореном  коју сте осмислили и направили поручујете нам колико је важан боравак на отвореном  за развој физичког али и менталног здравља. У овом амбијенту сигурно ће се усвајати нова знања али и реализовати бројне едукативне радионице, предавања и акције. Ту смо да вас као и увек подржимо, и да их заједно са вама организујемо”.

Поред програма ученика Медицинске школе, свечаност су својим наступом употпунили ученици Музичке школе “Војислав Лале Стефановић”.