Отворена изложба "Кад је свет стао, оне нису"
30/08/2021

Отворена изложба “Кад је свет стао, оне нису”

Изложба “Кад је свет стао, оне нису”, отворена је у Градском културном центру . Заинтересовани Ужичани моћи ће да је погледају у наредних 15 дана.

Изложбу чине уметничке фотографије и тонски снимци прича десет жена из Србије из различитих сфера живота, које су у условима пандемије без обзира на тешке околности дале немерљив допринос борби против корона вируса. Како је отварајући изложбу истакла Мирјана Радивојчевић помоћник градоначелника за популациону политику и демографију, оне су наше вредне и одговорне жене, професионалци у многим областима.

“Њихове приче говоре о изазовима са којима су се сусреле и њиховом начину да своје активности претворе у адекватан одговор у кризном периоду. Биће нам драго да се упознате са њиховим искустивима и порукама јер многима од нас могу да буду пример и узор. Са жељом да нас покрену да у стресним периодима реагујемо достојанствено и одговорно, да следимо најдубљa уверења и не дозволимо да све стане проглашавам изложбу отвореном. Позивам Ужичане да ових дана посете изложбу и упознају се са овим храбрим и вредним женама које заслужују наше дивљење”.

Наталија Василић одборница Скуштине града Ужица и председница Комисије за родну равноправност изразила је задовољство што је изложба стигла до Ужица, а захваљујући UN Women веома битној организацији за наш град.

“Изложба је сјајна, одрађена веома професионално и оно што нам је циљ, јесте да нам покаже колико су жене за време короне у прошлој години допринеле и колико су заиста поднеле највећи терет. Заступљене су жене из разних области живота које су поднеле највећи терет и које ће сигурно то чинити и у наредном периоду обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију. Позивам све грађане да дођу и погледају изложбу која ће бити отворена у наредних 15 дана”.

Изложбу је, у оквиру пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности“ који финансира ЕУ, припремила Агенција УН за родну равноправност и оснаживање жена, у сарадњи са Координационим телом за родну равноправност Србије, Делегацијом ЕУ и Амбасадом Француске у нашој земљи.