Отворена 27. Међународна колонија уметничке керамике Злакуса - Ужице
09/08/2023

Отворена 27. Међународна колонија уметничке керамике Злакуса – Ужице

У присуству градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић отворена је 27.  “Међународна колонија уметничке керамике Злакуса, Ужице”, у оквиру које ће у наредним данима стварати десет уметника из земље и иностранства.

“То што је 27. по реду довољно говори о њеном трајању и квалитету, али и упорности наше уметнице Софије Бунарџић да у најразличитијим околностима, готово три деценије у нашем граду окупља уметнике са свих страна света. Било их је на претходних 26 колонија око 400 из 38 земаља света и на радост свих нас њихових 800 уметничких дела наредне године добиће простор у коме ће бити изложени. Музеј керамике је део пројекта “Ужице, престоница културе Србије 2024. године” и ја морам да нагласим да су и ова манифестација и сви наши уметници једнако заслужни за титулу коју ћемо поносно носити током 2024.године”, истакла је градоначелница Ужица, пожелевши уметницима да на најбољи начин изразе своју креативност и вештине и да из Ужица понесу само лепе успомене и утиске.

Софија Бунарџић академска сликарка-керамичарка, захваљујући којој колонија постоји готово три деценије, изразила је захвалност Граду и Министарству културе и информисања на подршци и истакла да је овогодишња колонија организована у сусрет Престоници културе и да су поред уметника добродошли и сви посетиоци, који желе да се упознају са начином рада, који се није мењао и који остаје веран традицији предака.