Отворен Симпозијум гинеколошко-акушерске секције СЛД
05/04/2024

Отворен Симпозијум гинеколошко-акушерске секције СЛД

На Златибору је данас одржан Симпозијум гинеолошко-акушерске секције Српског лекарског друштва,  организован у сарадњи са подружницом СЛД Ужице. Учеснике једног од најзначајнијих окупљања гинеколога-акушера из Србије отворила је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

“Сигурна сам да ће теме око којих сте се ове године окупили бити садржајно и стручно обрађене, а све са циљем унапређења женског репродуктивног здравља. Брига о наталитету наш је заједнички задатак у годинама које долазе. Ми смо ту да учинимо све, да имате неопходне услове за рад и да оно што радите буде препознато и цењено, а на вама је да вашим знањем и сталним усавршавањем допринесете високом нивоу квалитета услуга за наше све наше жене”, рекла је градоначлница, истакавши да се сви у Ужицу радују и са нестрпљењем очекују почетак реализације великог пројекта реконструкције и доградње Здравственог центра и Опште болнице.

“Радујемо се јер знамо колико је важно и вама лекарима и свим грађанима да услови у којима се одвија лечење буду на много вишем нивоу. Зато настављамо са напорима да крене реализација тог важног пројекта за све грађане Златиборског округа, али и свим осталим активностима чији је циљ очување и унапређење здравља. Вама желим успешан рад и резултате који ће допринети, пре свега рађању деце и добром здрављу њихових мајки”, додала је градоначелница.

Успешан рад учесницима скупа пожелео је и др Александар Лазић вд директора Здравственог цетра Ужице.

“Ми са посбном пажњом пратимо рад наших али и свих гинеколога на нивоу наше земље, јер то је наша обавеза али и жеља да подигнемо свест грађана о демографској слици и важности репродуктивног здравља наших суграђанки”, истакао је др Лазић.

Симпозијум је почео темом која се односи на развој Службе за гинекологију и акушерство у ОБ Ужице, а говорило се и о две деценије искуства у перинаталној дијагностици. Једна од тема скупа је ХПВ Инфекција и ЦИН у тудноћи и порођају.