Отворен први ужички Скејт парк
17/11/2021

Отворен први ужички Скејт парк

У Великом парку, а на радост младих Ужичана, отворен је Скејт парк, први у нашем граду и трећи у Србији. Овај пројекат Канцеларије за младе финасијски су подржали Министарство омладине и спорта и Град Ужице са 4,5 милиона динара.

Ратко Трмчић члан Градског већа позвао је Ужичане да максимално искористе овај нови садржај и истакао да ће град и у  наредном периоду подржавати садржаје који имају за циљ да деци и младима омогуће услове за рекреацију, забаву и тренирање.

Ово је, подсећа Марија Маричић координатор Канцеларије за младе трећи пројекат који је подржало Министарство омладине и спорта. Раније је то био случај са тереном за мали фудбал у Великом парку и тереном за кошарку на Градској плажи.

“Мени је посебно драго да смо увели нешто ново у нашем граду, а што није толико заступљено у целој Србији. План је да током викенда позовемо суграђане који су заинтересовани и планирају да користе терен да дођу на једну врсту обуке, а све са циљем да користећи скејт парк остану и безбедни”.

Димитрије Стојменов један од првих скејтера у граду, данас је посебно задовољан јер како истиче после 15 година Ужице је добило један од најбољих паркова у Србији са елементикма који се могу видети само овде.

“Планирамо да скејт парк и обојимо, да направимо мурале са стране, да га одржавамо и даље улажемо у њега. Морам да нагласим да је ово скејт парк за вожњу како за почетника, тако и за озбиљног скејтера”.

Милорад Обрадовић архитекта овог, као и скејт парка у Чачку истиче да је ово тек трећи бетонски скејт парк У Србији.

“Срећни смо што смо успели да увеземо нове технологије и применимо их овде у Ужицу. Посебно смо поносни јер су већину елеманата урадили млади људи који долазе из Ужица, Чачка, Горњег Милановца и на тај начин направили смо српски производ. Ипак морамо бити свесни да је скејт парк и велика одгворност, па бих замолио све да крену са учењем како се скејт парк правилно користи”.

Током викенда уз присуство скејтера из целе Србије овде ће бити приређен општи час и обука о коришћењу скејт парка, а у наредном периоду ово ће сигурно бити место окупљања младих и организације бројних фестивала.