Отворен позив за подношење предлога за доделу овогодишњих градских признања
31/07/2019

Отворен позив за подношење предлога за доделу овогодишњих градских признања

Комисија за доделу јавних признања и награда града Ужица расписала је овогодишњи јавни позив за подношење предлога успешних појединаца, удружења, организација, установа, предузећа. Позив је отворен до 10. септембра и до тог датума, сви могу дати своје образложене предлоге како особа, тако и правних лица, за која сматрају да заслужују да добију једно од три признања.

Говорећи о позиву, председник Комисије, Бранислав Митровић је навео да се и ове године додељују повеља, плакета и награда:

“Повеља се односи на свеопшти допринос развоју града, плакета за остварене резултате у дужем временском периоду, док награда града подразумева изузетне резултате и односе се на све области градског живота. Награде могу добити појединци и правна лица, с тим да појединац може једно од признања добити само једном, док правна лица могу бити једном у пет година.

Оно на шта смо сви ми из Комисије посебно поносни је чињеница да последњих година имамо прилику да све више награђујемо младе Ужичане који су успели да остваре значајна достигнућа у разним сферама живота.”

Зоран Стаматовић, директор Позоришта и члан Комисије истакао је да је отвореност конкурса нешто најбоље јер пружа могућност свима да предложе и буду предложени, тако да сви имају могућност да добију признање:

“Најбоље је када имате пуно предлога, када можете да направите одабир и предложите Градском већу да најистакнутије међу нама награди. Поносан сам на чињеницу да има пуно младих људи међу предлозима и сигуран сам да они не представљају само нашу будућност, већ и нашу садашњост. Ово је лепа прилика да се сви такви људи и награде.”