Oсновна школа Душан Јерковић најбоља на Олимпијском тренингу
17/10/2019

Oсновна школа Душан Јерковић најбоља на Олимпијском тренингу

Данас је на Градском тргу одржана манифестација “Олимпијски тренинг са Војвођанском банком”. Манифестација коју су заједнички организовали Олимпијски комитет Србије, Војвођанска банка и Град Ужице осмишљена је као такмичење у коме су се основци надметали у четири дисциплине: одбојци, кошарци, атлетици и рукомету. Ужице је после Ниша, Кикинде и Пирота четврти град у Србији у коме је Тренинг одржан.

У надметању за највиши пласман и награду од 120 000 динара у спортској опреми и реквизитима, коју је обезбедила Војвођанска банка, учествовало је по 25 ученика из пет ужичких основних школа. Испоставило се да су малишани из ОШ Душан Јерковић били најспретнији па су, уз неопходну дозу среће, освојили за своју школу вредну награду. Ништа лошије резултате нису имали ни друге основне школе: Нада Матић, Стари град, Прва основна школа краља Петра II, Алекса Дејовић, али су нијансе одлучиле победника.

Представник Олимпијског комитета Србије Никола Марковић је навео да је циљ Тренинга да се што већи број деце након данашње манифестације одлучи за један од спортова и почне активно да тренира.

Александар Јовановић директор филијале Војвођанске банке у Ужицу је истакао да је ова банка друштвено одговорна компанија која има за циљ промоцију спортских и здравих навика код наше деце у најмлађој доби.

“Као банка подржавамо наше олимпијце већ пет циклуса, тако што им обезбеђујемо боље услове за тренинг. Улажемо доста напора да у заједници у којој радимо и послујемо учествујемо са донацијама и промовишемо праве вредности. Сматрамо да су олимпијски дух и олимпијске вредности, праве вредности. Част нам је да смо успели ову манифестацију да организујемо у нашем Ужицу, јер су заиста ретки градови у којима имамо инфраструктурне могућности као у Ужицу да би то имало смисла” -навео је Јовановић.

Заменик градоначелника Ужица Иван Станисављевић и Александар Јовановић директор филијале Војвођанске банке у Ужицу

Иван Станисављевић, заменик градоначелника Ужица је истакао задовољство што се ова манифестација по први пут организује у нашем граду и изразио наду да ће она постати традиционална. Уз речи захвалности Олимпијском комитету Србије и Војвођанској банци, Станисављевић је нагласио значај промоције правих вредности и бављења спортом у основношколском узрасту деце.