Основци у акцији чишћења школских дворишта и јавних градских површина
14/05/2018

Основци у акцији чишћења школских дворишта и јавних градских површина

Протеклог викенда спроведена је акција уређења школских дворишта и чишћења јавних градских површина. Основци су уз подршку Комуналне полиције, ЈКП Биоктош, Предшколске установе и Одељења за заштиту животне средине очистили своја школска дворишта као и бројне градске повришне. Акција је реализована у оквиру Програма заштите животне средине а све у складу са планом и програмом основних школа.

Предшколска установа je за учеснике припремила ужину, а Уметничка школа је осмислила промо материјал за ову акцију, у виду флајера са порукама за пролазнике – суграђане, као и поруке које су ђаци оставили на локацијама које су уредили. Одељење за заштиту животне средине обезбедило је потребне кесе за отпад и заштитне рукавице.

“Велики број ђака се данас одазвао акцији чишћења нашег града и школских дворишта” истакла је чланица Градског већа задужена за друштвене делатности Марија Трмчић Богојевић и додала да се нада да ће ово бити лепа порука и лепа слика не само за ђаке већ и за све грађане Ужица, да не остављамо са собом отпад него да што је могуће више користимо канте и да ће број кеса отпада које данас скупљамо у наредним годинама бити све мањи.

“Поред тога што ће нам град бити чистији, основни циљ је да кроз ову акцију деца схвате праву одговорност и сврху заштите животне средине” истакла је чланица Градског већа задужена за екологију Дуња Ђенић и додала да се кроз Одељене за заштиту животне средине, Град труди да по пријавама грађана или обиласком терена, очисти и градске површине које нису у редовном програму одржавања.