Око 90 милиона динара за реконструкцију магистралног цевовода у Севојну
10/02/2022

Око 90 милиона динара за реконструкцију магистралног цевовода у Севојну

Расписивањем тендера за извођача радова отпочеле су активности на решавању вишедеценијског проблема грађана Севојна који се односи на водоснабдевање. Град Ужице и ЈКП “Водовод” обезбедили су средства у износу од око 90 милиона динара за реконструкцију магистралног челичног цевовода. То ће по речима градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић допринети уредном водоснабдевању у јединој ужичкој градској општини где живи више од 7 000 становника и где послује велики број привредника.

“Радимо реконструкцију свих 1,9 километара челичног цевовода како би обезбедили несметано водоснабдевање свих грађана, а након радова улица ће бити и асфалтирана. Поред тога заједно сам грађанима Севојна настављамо са реализацијом започетих и планираних пројеката, где би издвојила реконструкцију Здравствене амбуланте као и асфалтирање путних праваца. Од ове године радићемо и на унапређењу културних и забавних садржаје па ће велики део активности наших установа културе бити реализован управо у Севојну. Грађане позивам да нам и даље достављају своје предлоге, сугестије и да нам указују на то шта недостаје, али и да и сами узму учешће кроз градске програме удруживања.”

Душко Љујић директор ужичког “Водовода” подсећа да је у протекле три године у Севојну било много проблема са магистралним цевоводом, који је више од 15 пута остављао грађане Севојна без воде.

“Само решавање кварова на цевоводу захтевало је искључење воде у целом Севојну, проблеми су постајали све већи и већи. Имали смо одобрење и требало је да се ради пројекат 2020. године, али због ове ситуације и већих приоретета новац је преусмерен на другу страну. На овом цевоводу смо имали квар пре месец дана када смо у најтежим условима морали да радимо, више нисмо могли да чекамо и направили смо договор да заједно са градом уђемо у изградњу новог цевовода. Свака реконструкција цевовода јесте изградња новог, радови ће кренути крајем марта месеца јер отварање понуда је 8. марта, тада ћемо знати ко су потенцијални извођачи радова. Рок за извођење радова је 90 дана”.

Љујић додаје да ће бити урађен пројекат саобраћајне сиганализације и да неће бити блокирана цела саобраћајница. Такође важно је нагласити и да ће током изградње новог цевовода бити у функцији стари цевовод, тако да ће грађани увек имати воду и неће бити угрожени са водоснабдевањем.

Реконструкција магистралног цевовода један је од већих пројеката који ће бити релаизовани током ове године у Градској општини Севојно, истичу надлежни. Настављају се активности на припреми неопходне документације и прибављању сагласности за пасарелу, а биће реконструисана и здравствена амбуланта.