"Одрживи развој у Златиборском округу"
10/03/2021

“Одрживи развој у Златиборском округу”

О одрживом развоју у Златиборском округу говорило се током онлајн Регионалне конференције организоване у оквиру платфроме „Одрживи развој за све„.

Слободан Кузмановић члан Градског већа за привреду говорио је на тему „ Планирање локалног развоја у складу са циљевима одрживог развоја“, а панелисти су били и представници СКГО, Београдског фонда за политичку изузетност, као и општина Прибој и Пожега.

Била је ово прилика да се покажу постигнућа и чују препоруке за стратешко планирање циљева одрживог развоја у Златиборском округу. Улога локалних самоуправа, подршка процесу планирања и представљање конкретних примера праксе организација цивилног друштва и пословног сектора који доприносе реализацији Агенде 2030, неке су од тема, о којима су поред представника локалних самоуправа говорили и представници РРА Златибор, Ужичког центра за права детета и Удружења грађана “Форца” и “Слатка јесен” из Пожеге и “Примус” из Прибоја.

Платформа за општедруштвени дијалог „ Одрживи развој за све“ омогућава успостављање широке дискусије међу најзначајнијим недржавним актерима у Србији, попут цивилног друштва, корпоративног сектора, академске истраживачке заједнице, професионалних удружења, медија и грађана о усклађивању развојних приоритета Србије са циљевима садржаним у Агенди за развој 2030.