Одржана традиционална смотра рецитатора "Песниче народа мог"
24/03/2023

Одржана традиционална смотра рецитатора “Песниче народа мог”

Вељко Дивљаковић ученик ОШ “Алекса Дејовић” Севојно и Маша Шантић ученица ОШ “Душан Јерковић” пласирали су се на окружну смотру рецитатора у категорији млађи узраст. У категорији средњи узраст Ужице ће представљати Јован Гогић ученик “Прве основне школе Краља Петра II” и Маша Весовић из ОШ “Душан Јерковић”. Барбара Марјановић и Душан Милановић из “Ужичке гимназије” били су најбољи у категорији старији узраст на 52. Смотри рецитатора “Песниче народа мог”, одржаној у Градском културном центру Ужице.

Учеснике традиционалне градске смотре рецитатора поздравила је и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

“Желим вам да увек читате, подвлачите омиљене стихове и пасусе, рецитујете и негујете код себе афинитете ка лепом, јасном и правилном изражавању”, истакла је градоначелница пожелевши им успех у даљем такмичењу.

Жири у саставу проф.др Љиљана Костић са Педагошког факултета Ужице, дипломирани библиотекар Народне библиотеке Ужице Бојана Маринчић и новинарка Верица Туцовић, није имао лак задатак, јер се такмичило више од 80 ученика основних и средњих школа, као и студената Академије струковних студија Западна Србија и Педагошког факултета Ужице.

Окружна смотра рецитатора одржава се у Косјерићу током априла месеца.