Одржана традиционална манифестација "Христос васкрсе Србијо"
19/04/2023

Одржана традиционална манифестација “Христос васкрсе Србијо”

У организацији Међуопштинског савеза слепих и слабовидих Ужице и Кола српских сестара Ужице, а уз подршку Града одржана је 13. по реду манифестација “Христос васкрсе Србијо”. Предшколац Искра Тодоровић победила је на такмичењу у куцању васкршњим јајима у категорији деце, док је победник у категорији одраслих Новка Север.

Ни лоше временске прилике нису спречиле малишане из вртића “Бамби”, представнике локалних удружења особа са инвалидитетом и бројне суграђане да се окупе на тргу и учествују у манифестацији која се, како је истакла председница Међуопштинске организације слепих и слабовидих Ужице Драгана Дучић, организује у част Васкрса, празника над празницима.

“Ова манифестација ће живети и трајати док има воље код свих нас и ја желим да се захвалим свима који су дошли и свима који манифестацију подржавају годинама уназад”, истакла је председница МОС Ужице.

Секретар Кола српских сестара Ужице Роса Витезовић изразила је задовољство што се из године у годину окупља све већи број деце и суграђана који са све више жара и борбености учествују у манифестацији.

Члан Градског већа Слободан Грбић изразио је задовољство и истакао да ће град увек подржавати програме и манифестације које реализују удружења ОСИ.

Као и претходних година јаја је донирала фарма “Урошевић”.