Одржана комеморација поводом смрти Василија Мићића
24/12/2020

Одржана комеморација поводом смрти Василија Мићића

Данас је у башти Градског културног центра одржана комеморација Василију Мићићу председнику компаније “Путеви Ужице” и власнику хотела “Палисад”.

Обраћајући се на комеморативном скупу градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић рекла је:

“Мудри људи кажу да је људски живот вредан онолико колико је човек, време које му је дато, часно живео, стоички превазилазио препреке и замке и трудио се да не изневери своја најдубља уверења. Василије или Васо, како су га Ужичани знали и препознавали, је пример човека који је следио своје пословне визије и храбро крчио пут који је себи зацртао, мада му околности у времену у коме живимо, често нису ишле на руку.”

“Успео је да оствари изузетне домете на свом градитељском путу, али постоји још нешто по чему ће га људи памтити у његовом родном крају и шире, а то су хуманост и доброчинство. Никада није заборавио одакле је потекао и кад год је био у прилици подржавао је свој крај и људе у невољи водећи се идејом да човек постаје велики сходно степену на којем ради за добробит других људи. Здравствени центар Ужице и ужичко здравство памтиће и бити вечно захвални за велику подршку и помоћ коју нам је годинама пружао на добробит свих наших суграђана, као што ће сви они којима је пружио шансу да за себе и своју породицу обезбеде егзистенцију радом, првенствено у Русији, памтити како је инсистирао да људи из нашег краја буду ти који ће добити посао. Био је човак невероватне енергије, шарма  харизматичности” истакла је градоначелница.

Градоначелница је навела да је Василије био вредан и поуздан сарадник, одмерен у свакој прилици, неко ко је уважао људе и поштовао туђа мишљења, без обзира да ли је реч о колегама, пословним партнерима, пријатељима. “Због свега чиме нас је задужио чуваћемо успомене на Васа, наше сурете и разговоре, дружења у којима смо били у прилици да разменимо мишљења и погледе о послу, животу, свету који нас окружује.”

Мића Мићић, брат покојног Василија

Од Василија се опростио и школски друг из гимназије Јован Прљевић:„Улепшао си нам дане и одвео целу генерацију у Сочи. Био си плаховит на тренутак, а одмах правичан са осмехом пуним милосрђа. Интересовао си се за све наше, јесмо ли решили стамбено питање, шта нам је са децом, шта студирају, треба ли помоћ, а помогао си свима свесрдно. Твој ведар дух биће на свим нашим скуповима јер си ти био и остаћеш наша дика и понос.“

У име привредника, оних са којима је делио искуства и тешкоће, радости успеха, постигнућа и неговао искрена пријатељства од Василија Мићића опростио се Милојко Томоњић, директор Пословног центра Комерцијалне банке Ужице.

У име оних са којима је делио пословне изазове и успехе, али и радости и туге, своја сећања поделио је и упутио последње речи поздрава Василију Мићићу Иван Маринковић, комерцијални директор Путеви Гроуп:

„Заувек ћете остати у срцу и сећању свих нас који су имали ту част и привилегију да будемо део вашег тима, ваше армије, да са вама остварујемо ваше и наше заједничке снове и да оставимо најлепше трагове и сведочанства о томе шта све могу снага воље, снага знања и умећа.“

Василије Мићић преминуо је у Москви од последице заразе корона вирусом, иза себе је оставио супругу Весну, синове Владимира и Мирослава, унуке Луку, Василија и Миу. Биће сахрањен на Новом гробљу у Београду у суботу 26. децембра, а почетак опела је у 12 часова.