Одржана 18. седница Скупштине Града: Таблети заменили штампани материјал
29/11/2017

Одржана 18. седница Скупштине Града: Таблети заменили штампани материјал

У уторак 28. новембра одржана је 18. седница Скупштине Града Ужица на којој се пред одборницима поред осталог нашла и измена Пословника Скупштине Града, избор директора Градског културног центра и Извештај о извршењу Одлуке о буџету Града Ужица за период јануар-септембар 2017. године. Ова седница ће остати упамћена и по томе што је на њој први пут уместо материјала у штампаној форми одборницима материјал достављен у електронској, а који су на службеним таблетим “понели” са собом.

Измена Пословника о раду Скупштине један је од првих и основних корака на путу дигитализације односно електронској достави материјала и одржавању седница:
“Када смо већ кренули у измену Пословника у складу са потребама дигитализације, онда смо изменили и све друге чланове који су били до сада недоречени и који су остављали неку могућност манипулације и нечега што би могло да доведе до лошег стања у Скупштини. Данас је ужичка Скупштина показала висок степен толерантности, без обзира што се нисмо слагали око свих чланова и око свих предлога, али сам сигуран да смо на крају дискусије добили добар Пословник који је направљен тако да из ове Скупштине излазе добре одлуке од којих наши грађани могу да имају користи”, рекао је председник Скупштине Бранислав Митровић.

Одборници су именовали директора Градског културног центра, Јелену Васовић дипломираног андрагога, потврдили мандате одборницима Мирославу Ивановићу са листе Зелена странка, проф.др Милош Тасић и Неди Богдановић са листе Александар Вучић – Србија побеђује, затим прихватили Извештај о извршењу Одлуке о буџету Града Ужица за период јануар-септембар 2017. године. Дата је сагласност на измене Програма пословања за 2017. годину јавним предузећима “Стан”, “Водовод” и “Велики парк” и дата сагласност на годишњи план рада Предшколске установе Ужице за  радну 2017/2018. годину.

Разрешен је и именован један члан Надзорног одбора ЈКП “Водовод” и  један члан Управног одбора Предшколске установе Ужице.