Одлуком ужичких одборника Градски стадион носиће назив "Стадион Радомир Антић"
12/08/2021

Одлуком ужичких одборника Градски стадион носиће назив “Стадион Радомир Антић”

На данас одржаној 11. седници Скупштине Града Ужица одборници су усвојили предлог да Градски стадион у Ужицу добије назив “Стадион Радомир Антић”. То је по речима градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић добра одлука.

“Радомир Антић је човек који потиче из овог града, који се увек враћао овом граду, и једноствано речено неко ко је увек био рад да свакоме помогне. Зато је потпуно заслужио да Градски стадион у Ужицу носи његово име, и сигурна сам да су сви Ужичани поносни на одлуку коју смо усвојили”.

По речима градоначелнице, са задовољством и одобравањем свих одборника усвојена је и одлука којом се убрзава процедура почетка изградње обилазнице око Ужица, јер се њоме отвара пут ка реализацији једног, за Ужичане, животно важног пројекта.

“Измештањем саобраћаја који гравитира Бајиној Башти и Републици Српској из строгог центра града драстично ћемо смањити загађење ваздуха. Заједно са свим мерама досада примењеним и које евидентно дају резултате (мере енергетске ефикасности, пошумљавање, гасификација) овај подухват ће учинити да Ужичани удишу чистији ваздух. Саобраћајне гужве ће свакако бити мање, а можда најважнији сегмент јесте безбедност наших суграђана, пре свега наше деце. Сваког дана пролазећи поред Прве основне школе, гледајући огромне камионе, аутобусе, страхујем за безбедност наше деце. Зато сам данас јако поносна, јер ускоро почиње са реализацијом инвестиција вредна 25 милиона евра, пројекат стратешки важан за наш град.”

На овој седници одборници су разматрали и усвојили и извештај пословања ЈКП “Градска топлана” за 2020. годину. Градска топлана Ужице је у прошлој години остварила позитиван резултат, односно добит у износу преко 20 милиона динара. Иван Станисављевић, члан Градског већа истиче да можемо бити задовољни јер цене према крајњим корисницима нису повећаване.

“По Закону о јавним предузећима она су дужна да у текућој години за претходну до 50% своје добити уплате оснивачу. Став оснивача и градоначелнице је да предузећа уплате 1%  за прошлу годину, а да са осталим финанисијским средствима увећају капитал и улажу у директне инвестиције. Рађен је топловод у Улици Марије Маге Магазиновић који је у току зимског периода стварао неприлике, део добити уложен је у ту реконструкцију”.

Ужички одборници су усвојили и одлуку којом се накнада дела трошкова боравка деце у приватној Предшколској установи са досадашњих 50 увећава на 70 одсто од економске цене. Тиме се између осталог стварају услови за отварање нових приватних вртића и обезбеђивање додатних места услед недостатка капацитета у објектима Предшколске установе Ужице. Именован је Савет за родну равноправност који је формиран у складу са новим Законом и усвојене одлуке које се односе на приступање изради планова детаљне регулације Стамбено-туристичког комплекса Калуђерске Баре-Кремна и Комерцијално-спортске зоне у Турици.