Одборници усвојили извештај о извршењу буџета у првих девет месеци
26/11/2021

Одборници усвојили извештај о извршењу буџета у првих девет месеци

Да Ужице има стабилан и добро планиран буџет показује и извештај о извршењу буџета за првих девет месеци ове године, који је усвојен на 13. заседању ужичких одборника.

Како је истакао Миодраг Петковић, члан Градског већа за буџет и финансије, у овој години буџет је два пута увећан захваљујући пуњењу на страни текућих прихода.

“Све то показује да имамо добру ситуацију када су у питању финансије и да имамо здрав буџет у смислу да највећи део прилива долази од пореза на доходак грађана, што значи да наше фирме добро раде. Када је реч о расходима у буџету чињеница је да ће све што смо планирали ове године бити релаизовано, јер се није одустало ни од једног пројекта важног за наше грађане и да ћемо практично завршити текућу годину са добрим резултатима. Чињеница је и да имамо добру стабилност у смислу једног дела резерве по питању новчаних средстава, при чему ове године нисмо узели нови кредит за финансирање инфраструктурних пројеката већ смо значајно и смањили кредитни дуг а све започете пројекте завршићемо до краја године”, каже Петковић.

На овој седници усвојена је и информација о степену усклађености планираних и реализваних активности из програма пословања јавних предузећа, друштава капитала и других облика организовања на које се примењује Закон о јавним предузећима, а чији је оснивач Град Ужице за период јануар- септембар 2021.године. Одборници су дали сагласност на измене у програму пословања ЈКП “Нискоградња”, ЈП “Стан”, ЈП “Велики парк” и Дечијег одмаралишта Златибор. Сагласност је дата и на план рада Прешколске установе Ужице за радну 2021/22. годину.