Обуком за ученике ОШ "Алекса Дејовић" завршено обележавање Европске недеље мобилности
22/09/2021

Обуком за ученике ОШ “Алекса Дејовић” завршено обележавање Европске недеље мобилности

Обуком за ученике, која је реализована на полигону ОШ “Алекса Дејовић” завршено је облежавање Европске недеље мобилности.

По речима Слободана Шиљковића, члана Градског већа за саобраћај у протеклих седам дана велика пажња посвећена је промоцији здравих стилова живота и што мањој употреби моторних возила.

“Са друге стране важно је тај тренд наставити и када се ова недеља заврши. Ми ћемо радити на унапређењу неопходних услова, обезбеђивању што већег броја уређених пешачких и стаза за бициклисте. Такође, надамо се да ћемо ускоро добити градског превозника са возилима која испуњавају еколошке стандраде. Едукација најмлађих део је дугорочне стратегије и обуке за ученике, каква је ова данас у Севојну, морају постати редовна и честа пракса. Захвалио би се свима који су учествовали у Евроспкој недељи мобилности и надам се да ће ово послужити свима нама да што више идемо пешке, да што више користимо пешачке стазе, да ће и нама као Градском руководству послужити да видимо шта је то што немамо и шта треба да учинимо да би што више шетали и били здравији.”

Ирена Дрндаревић директорка ОШ “Алекса Дејовић” изразила је задовољство што је њихова  школа одабрана да спроведе ову обуку, заједно са управом града и полицијским службеницима.

“Захваљујући изградњи нове спортске сале прошле године добили смо овај јединствен полигон који можемо да користимо у сврху едукације најмлађих за што безбедније учешће у саобраћају. Надам се да ћемо моћи и да ће нам епидемиолошка ситуација дозволити да вршњачком едукацијом ту врсту обуке пренесемо и на остале ученике школе. Позвала би и остале школе  и ученике у колико испланирају неке активности у вези ове теме да дођу, а ми ћемо их увек са добродошлицом дочекати. Деци ће ове обуке доста значити, с обзиром да су деца све више сама јер су им родитељи на послу и да они самостално иду у школу, на своје ваншколске активности.”

Бициклистичка вожња до Стапарске бање, која је због лоших временских услова и кише одложена прошлог викенда биће одржана у суботу 25. септембра. Могу учествовати сви заинтересовани суграђани, полазак је у 11 часова са Градске плаже.