Обиђи плажом круг и постајеш прави друг
05/10/2018

Обиђи плажом круг и постајеш прави друг

Канцеларија за младе Ужицa у оквиру програма обележавања Дана града организовала је у четвртак 4. октобра акцију дружења волонтера Канцеларије за младе са младима са инвалидитетом под називом ’’Обиђи плажом круг и постајеш прави друг’’.

Координатор Канцеларије за младе Ужица Срђан Недељковић је овим поводом навео: “Кроз шетњу плажом и коришћењем спортских терена и инклузивног игралишта, жеља нам је била да се млади са и без инвалидитета у Ужицу упознају, друже и зближе. Свесно смо одабрали плажу као омиљено место и особени знак Ужичана и Ужица. Круговима на плажи кроз шетњу су се увек склапала пријатељства, рађале љубави и пуним плућима удисао дух нашег града.

“Младост као најлепше животно доба не познаје никакве границе и баријере, дакле прихвата различитости, као нешто што нас чини вреднијим и квалитетнијим људима. Овом акцијом желимо да наши другари са инвалидитетом, не буду са нама само данас на плажи, већ да младост у Ужицу проживимо заједно. Да смо заједно у школама, у кафићима, клубовима, да смо заједно на концертима, спортским догађајима”, навео је Недељковић.