Обележени Дан и слава Градске општине Севојно
26/07/2021

Обележени Дан и слава Градске општине Севојно

Свечаном седницом и ломљењем славског колача обележен је Сабор Светог архангела Гаврила, Дан и слава Градске општине Севојно.

У присуству свештенства, руководства и одборника Градске општине Севојно, градоначелнице Ужица и њених сарадника и осталих гостију обављена је церемонија ломљења славског колача.

Обраћајући се присутнима, на свечаној седници, председник Градске општине Севојно Иван Марић сумирао је оно што је у протеклом периоду урађено и поручио суграђанима да ће се трудити да и у наредном периоду буде реализовано све што је обећано.

“Како је данашњи празник, по веровању празник лепих вести, надамо се да ће их у нашој општини од данас бити много више, а ми ћемо се трудити да у договору са грађанима решавамо проблеме и стварамо услове за бољи живот свих Севојничана”, истакао је Марић уз честитке суграђанима поводом Дана и славе Севојна.

Честитке руководству Градске општине Севојно и свим грађанима упутила је и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић уз жељу их пре свега прате добро здравље и успех на сваком пољу.

” Ту сам да заједно обележимо овај важан датум, али и да вам обећам да ћете као и до сада имати значајну подршку у реализацији свих важних пројеката за грађане Севојна. Доста тога урађено је у протеклом периоду и планирано за наредни. Знамо да то није довољно и да увек може више, па ћемо уложити максималне напоре да како у овој тако и наредним грађевинским сезонама урадимо више. Путна и комунална инфраструктура јесу на листи наших приоритета па настављамо улагања у том правцу, замена челичног цевовода јесте велика инвестиција али тражимо најбоље решење и сигурни смо да ћемо до краја ове или почетком наредне године ући у тај велики посао. Пасарела је такође оно што Севојничани траже годинама уназад, а ми свесни важности безбедости сваког грађанина и учесника у саобраћају очекујемо да ће и тај пројекат ускоро бити реализован”, истакла је градоначелница.

По њеним речима, средства која се издвајају из буџета за функционисање Градске општине Севојно сигурно нису довољна за све што је планирано, али је изразила наду да ће Град после тешке ковид године, у наредним бити у могућности да тај износ увећа и на тај начин пружи још већу подршку плановима и идејама општинског руководства.