Обележена школска слава Свети Сава
27/01/2022

Обележена школска слава Свети Сава

Поводом школске славе Светог Саве ученици ужичких средњих и основних школа, као и малишани Предшколске установе Ужице приредили су програме у част првог српског архиепископа, творца законодавства и просветитеља.

Заменик градоначелнице Ужица Драгољуб Стојадиновић присуствовао је приредби у вртићу “Сунце” на Белој Земљи где је уручио Светосавску награду васпитачици Милуники Николић.

“Данас славимо Светог Саву, монаха, учитеља, просветитља и имамо прилику да у знак захвалности свима онима који нашу децу образују, васпитавају, уче, пре свега да сутра постану добри људи, који ће живети у нашем граду, уручимо велика признања Светосавске захвалнице. Добитницима честитам на великом признању и свима желим срећну славу Свети Сава” рекао је Стојадиновић.

Заменик градоначелнице Ужица Драгољуб Стојадиновић уручио је Светосавску награду васпитачици Милуники Николић

Директорка Предшколске установе “Ужице” Веселинка Јовановић, честитала је колегиници Милуники Николић награду са жељом да настави онако како је до сада радила и да буде што успешнији васпитач. Такође, честитала је и осталим добитницима награду и својим колегама славу, а деци пожелела пуно здравља и успеха.

Добитница Светосавске награде Милуника Николић истакла је да је велико задовољство добити овакву награду, то је велика част и мотивација за даљи рад.

“У вртићу радим као васпитач 35 година, ово је нека круна мог досадашњег рада. Награда прија, али и обавезује за моје даље напредовање и усавршавање, а све за добробит наше деце.”

Милуника Николић учестовавала је у бројним драмским активностима, била је члан аматерске позоришне групе “Чигре”. Истицала се у многим хуманитарним акцијама за децу у Дому за децу и омладину “Дом Петар Радовановић” и ОШ “Миодраг В. Матић”, и децу на болничком лечењу на одељењу дечије хирургије Опште болнице Ужице, као и за прикупљање средстава за Дом за стара лица на Забучју.

Овогодишњи добитници Светосавке захвалнице су Софији Шуманац Арсенијевић професорка солфеђа и теорије музике у Музичка школи „Војислав Лале Стефановић“, Милуника Николић васпитач у вртићу „Лептирић“ и  Драган Мићић секретар, ОШ „Миодраг Миловановић Луне” у Карану.

Софија Шуманац Арсенијевић, добитник Светосавке захвалнице и председник Скупштине града Ужица Бранислав Митровић

Софија Шуманац Арсенијевић добитница је бројних награда за изузетан допринос у настави и за постигнуте резултате у раду, међу којима су признање Министарства просвете и спорта Републике Србије, диплома Фестивала музичких школа СР Србије, диплома Музичке школе “Војислав Лале Стефановић, награде са Међународних такмичења “Петар Коњевић”, солфеђо и теоријски предмети, Републичког такмичења из солфеђа, Такмичења младих солфеђиста, Екипном фестивалу солфеђа “Славенски”. Члан је Савеза друштва музичких и балетских педагога Србије и Удружења музичких и балетских педагога Србије.

Добитник Светосавске захвалнице је и Драган Мићић, секретар ОШ “Миодраг Миловановић Луне” коме је награду уручио члан Градског већа срђан Недељковић.

Драган је током дугогодишњег рада учествовао у разним пројектима од значаја образовну институцију у којој ради, као што су “Центар за еколошко образовање – Рибашевина”, Успостављање система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли”, “Програм модернизације школе”, “Енергетски ефикасни градови”.

Срђан Недељковић, члан Градског већа уручио је Светосавску захвалницу Драгану Мићићу, секретару ОШ “Миодраг Миловановић Луне”