Обележен Светски дан вода
23/03/2024

Обележен Светски дан вода

Доделом награда учесницима ликовног и литерарног конкурса и чишћењем дивље депоније у приобаљу језера Врутци обележен је 22. март Светски дан вода. Према речима Душка Љујића директора ужичког Водовода, овим активностма скреће се пажња на значај воде и очувања водних ресурса.

У просторијама Регионалног центра за усавршавање заспослсних у образовању по осми пут уприличена је додела награда за најбоље учеснике конкурса који традиционално, поводом Светског дана вода, расписијују ЈКП “Водовод” и РЦУ. Пристигло је 186 ликовних и 43 литерарна рада на тему “Да нема воде”, што по речима Душка Љујића директора ужичког Водовода говори да је 229 деце обратило пажњу на значај воде.

“Веома смо задовољни одзивом ученика који су ове године послали изузетне радове. То значи да су наша деца свесна значаја очувања водних ресурса, што заправо и јесте циљ овог конкурса који реализујемо осму годину заредом. Поред доделе награда, симболично на овај дан кренули смо и у чишћење дугогодишње велике депоније у приобаљу акумулације Врутци. Желели смо да својим чешћем и личним примером покажемо да воду треба чувати, јер ће са сваким даном бити све већа потреба за њом.”

Милена Вићевић директорка РЦУ захвалила се ученицима основних школа из града и целог златиборског округа који су узели учешће на конкурсу и истакла да је ово начин да деца изразе своје мишљење, али и да утичу на промену свести о значају очувања вода и код својих вршњака и код читаве заједнице.