Обележен јубилеј, 30 година постојања и рада Удружења параплегичара Златиборског округа
03/11/2022

Обележен јубилеј, 30 година постојања и рада Удружења параплегичара Златиборског округа

У присуству представника удружења, чланова њихових породица, представника града и ресорног министарства, као и бројних гостију Удружење параплегичара Златиборског округа обележило је 30 година постојања и рада.

Овај значајан јубилеј честитала им је и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић. Према њеним речима постојање и рад овог удружења од огромног су значаја, како за чланове тако и за доносиоце одлука, јер захваљујући њиховим предлозима средства се опредељују на прави начин.

“Град из године у годину издаваја већи износ средстава за рад свих удружења особа са инвалидитетом у нашем граду, па је тако ове године буџетом опредељено 12 милиона динара за 11 удружења. Наравно наша подршка огледа се и у свим осталим активностима које реализујемо са циљем унапређења инфраструктуре и повећања приступачности. Тако ће бити и у наредном периоду, јер ћемо учинити све што је потребно да наша сарадња остане на високом нивоу. Желимо да заједно кроз реализацију ваших предлога и идеја решавамо проблеме и стварамо окружење у коме ће ваши али и чланови свих осталих удружења особа са инвалидитетом живети боље и квалитетније. Честитам вам 30 година постојања и рада и желим да трајете још дуго, а на радост и корист оних којима је ваша подршка преко потребна”.

У знак захвалности на подршци и разумевању председник Удружења параплегичара Златиборског округа Радован Савић уручио је захвалнице градоначелници Ужица и другим појединцима који су дали допринос у раду удружења.

Удружење параплегичара Златиборског округа основано је 1992. године. Тренутно броји око 40 чланова са подручја Златиборског округа и основано је са циљем да се људима са повређеном кичменом мождином пружи сваки вид подршке и помоћи, како у остваривању њихових основних људских и законских права, тако и у охрабривању и оснаживању за што самосталније функционисање и што активније учешће у свим сферама друштвеног живота.

Чланови удружења учествују у свим активностима, а нарочито су успешни у стоном тенису, пикаду, атлетским дисциплинама. Милош Зарић, Небојша Ђурић, Ивана Петровић постигли су врхунске резултате у параатлетским дисциплинама на највећим светским такмичењима, а није мали број чланова који су за своје таленте награђивани у областима литерарног стваралаштва и уметности.