Обележен Дан и слава Градске општине Севојно
29/07/2019

Обележен Дан и слава Градске општине Севојно

Свечаном седницом и ломљењем славског колача обележен је Дан и слава Градске општине Севојно, Сабор Светог архангела Гаврила.

Руководство Градске општине Севојно славу је обележило у присуству, свештенства севојничке цркве, руководства града Ужица, представника суседних општина, привредника, пољопривредника, представника спортских и културних удружења, представника јавних предузеће и установа, представника школе, полиције, војске, угледних и заслужних грађана Севојна, као и многобројних пријатеља.

Председник Градске општине Севојно Иван Марић поручио је Севојничанима да ће се трудити да у наредном периоду буде испуњено све што је обећано.

„Мени као председнику најбитније је да су уговори које смо имали са суграђанима, а који су каснили, реализовани“, наводи Марић.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић је истакао да је општина Севојно својим радом оправдала своје постојање и подсетио да је у претходној години у њу инвестирано око 90 милиона динара.

Петковић је навео да је реконструисана зграда старе школе, дограђен вртић, реконструисано и асфалтирано три километра путева и изграђен паркинг простор, а у овој години очекује се замена цевовода, изградња фискултруне сале и изградња дечијег игралишта.

„Захваљујући свим Севојничанима који су напроно радили имаће нашу подршку и даље“, навео је Петковић и обећао помоћ у реализацији важних инвестиција идућих година.

Обележавање Дана Градске општине пратило је и низ спортских и културних манифестација које су у сарадњи и под покровитељством Градске општине Севојно организовила спортска и културна удружења.

Извор: Град Ужице/zoomue.rs