Обележен Дан Академије струковних студија Западна Србија
17/12/2021

Обележен Дан Академије струковних студија Западна Србија

Свечаном академијом обележена је друга година успешног постојања и рада Академије струковних студија Западна Србија. 200 студената добило је дипломе, а заслужним организацијама и појединцима уручена су признања. Међу добитницима признања за допринос раду Академије је и Град Ужице.

Председница Академије струковних студија Западна Србија Љубица Диковић истакла је да је поносна на чињеницу да је Академија настала спајањем високошколских установа из Ужица и Ваљева, које баштине традицију дугу више од четири деценије.

“Поносни смо на дугу традицију и велики број студената. Њих 200 са основних, специјалистичких и мастер студија данас ће добити дипломе. Данас је за њих посебан дан, они ће уживати у тренуцима радости, среће, успеха са својим пријатељима, породицом, професорима, менторима, а од сутра за њих креће један нови пут, пут тражења посла и надам се изградње једне успешне пословне каријере. Честитам и осталима који данас добијају захвалнице, награде и признање за допринос у раду Академије”.

Међу добитницима признања је и Град Ужице, а по речима Ратка Трмчића члана Градског већа, задовољство је у граду имати Академију која броји више од 1000 студената.

“Поред могућности да студирају у модерно опремљеној установи са великим бројем студијских програма важно је рећи за оне студенте који долазе са стране да имају веома добре услове да студирају у нашем граду, јер имамо и један од најмодернијих студентских центара. Ми ћемо и даље у складу са могућностима подржавати рад Академије и у сарадњи са нашим јавним предузећима и привредницима студентима омогућити да и у пракси стекну што боља знања, која ће касније надамо се применити у сврху даљег развоја града”.

Ове школске године на Академији студира око 1200 студената, а од тог броја њих 836 је у Ужицу. Континуирано се ради на систему квалитета, Акедемија је у Еразмус програму, а успешно се реализују два међународна и више домаћих пројеката. Рад по највишим академским стандардима, циљ је коме се тежи са намером да студенти добију најбоље теоријско и практично знање.