Обавештење о резултатима јавног конкурса из области заштите и унапређења животне средине
23/10/2017

Обавештење о резултатима јавног конкурса из области заштите и унапређења животне средине

Јавни Конкурс за финансирање пројеката организација цивилног друштва из области заштите и унапређења животне средине расписан је 29.09.2017. године. Рок за пријављивање на Конкурс био је 09.10.2017.године, а укупан износ  за финансирање пројеката је  300.000 динара.

На Конкурс је стигла једна пријава и то Удружења ”РАЗВОЈ УЕ”, пројекат ”Информисани лакше дишемо”.

Пројекат је у складу са утврђеним критеријумима оцењен довољним бројем бодова за финансирање. Са Удружењем ”РАЗВОЈ  УЕ” потписан је Уговор о финансирању у износу од 123.270 динара.

.У складу са темом овогодишњег Конкурса ”Проблем загађења ваздуха у Граду Ужицу – индивидуални допринос појединца”, пројекат „Информисани лакше дишемо“ кроз 9 текстова на порталу www.uzickarepublikapress.rs, бавиће се тренутном ситуацијом и додатним мерама које је неопходно предузети када је заштита и смањење загађења ваздуха у Ужицу у питању.

Поред разговора са представницима институција и инспекција које су надлежне за решавање ове проблематике читаоци ће се упознати и са примерима добре праксе кроз примере суграђана који су лично предузели одређене мере на смањењу загађења ваздуха.

Један од текстова бавиће се и ситуацијом са загађењем ваздуха и начином решавања проблема у земљама у региону.

Сваки текст пратиће и  анкета, како би дошли до мишљења суграђана на који начин они планирају да дају допринос овој проблематици.