О захтевима са протеста градоначелница разговарала са представницима УОЛ и УГ Слога
20/08/2021

О захтевима са протеста градоначелница разговарала са представницима УОЛ и УГ Слога

Захтеви дефинисани током протеста одржаног 19. августа, били су тема састанка градоначелнице Ужица и њених сарадника са представницима Ужичке одбрамбене лиге и Удружења грађана Слога. Њима су предочене тренутне и планиране активности везано за уређење корита реке Ђетиње, Градске плаже и изградњу недостајуће канализационе мреже у МЗ Турица.

По речима градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић одржан је веома конструктиван састанак, који сигурно неће бити и једини. Ипак, градоначелница истиче да, уз разумевање за захтеве који су изнети у овом моменту, највиши приоритет има здравље наших суграђана, односно решавање проблема аерозагађења.

“Решавање проблема канализације и уређење Градске плаже јесу изузетно важни свима нама и због тога је предузет читав низ активности, али са друге стране ми морамо најпре решити наш горући проблем а то је аерозагађење. Само због бриге о здрављу Ужичана на првом месту су изградња обилазнице и нове котларнице на гас. Упоредо са тим активностима радимо на детаљним плановима и пројектима за изградњу недостајућих делова канализационе мреже и уређење Градске плаже. Проблем који траје деценијама не може се решити преко ноћи, и тога су свесни и наши суграђани, али ми смо спремни да размотримо све могућности, што смо потврдили и током данашњег састанка”.

Представницима Ужичке одбрамбене лиге и Удружења грађана Слога предочен је комплетан извештај о већ изведеним радовима на колектору и канализационој мрежи у Турици и даљим планираним активностима, договорено је да се још једном обиђу приватна домаћинства на потезу Волујачког потока и утврди њихов тачан број. Такође дата је и информација о тренутном статусу пројекта канализације Бела Земља. Предочене су и активности везане за изградњу Регионалног постројења за пречишћавање отпадних вода у Пожеги и констатовано је да у клисури реке Ђетиње нема грађевинских радова. Још једном поновљена је информација да ће од стране ЈП “Србијаводе” бити одрађен посао чишћења дела корита реке Ђетиње.