О важним темама са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић
10/05/2023

О важним темама са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић

Након што је гостујући на Телевизији 5 говорила о трагичним догађајима који су Србију задесили у претходној седмици и свим мерама које ће бити имплементиране са циљем повећања безбедности свих грађана, а нарочито деце, председница Владе Републике Србије Ана Брнабић о овим али и другим темама разговарала је и са градоначелницом Ужица др Јеленом Раковић Радивојевић и њеним сарадницима.

На састанку коме је присуствовао и државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Крсто Јањушевић, говорило се о свим мерама које ће бити реализоване како на националном тако и на локалном нивоу са намером да се повећа безбедност деце у школама и безбедност свих грађана.

Такође, премијерка је још једном потврдила да је Ужице град у који ће бити уложена значајна средства у наредних пар година са циљем побољшања услова за живот и рад и стандарда грађана. Како је истакла, у току је припрема пројектно техничке документације за локацијске услове за Обилазницу, где је држава обезбедила готово 30 милиона евра. У току је како је истакла и припрема пројектно техничке документације у Министарству за управљање јавним улагањима за реконструкцију и доградњу Здравственог центра Ужице пројекат вредан 4,2 милијарде динара. Значајна средства, по њеним речима, биће опредељена и за заштиту и унапређење квалитета ваздуха, јер је Ужице један од 10 градова који су препознати као градови у фокусу по том питању.

И овом приликом градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић захвалила се премијерки и целој Влади на подршци коју град има у реализацији важних и великих пројеката. Говорећи о пројетима чија реализација је планирана у овој и наредних пар година, градоначелница је поред већ поменутих државних пројеката, посебно истакла значај изградње новог вртића, изградње канализационе мреже, Регионалног постројења за пречишћавање отпадних вода али и реконструкције неколико важних путних праваца.

О трагичним догађајима, мерама које су имлементиране и онима које ће бити реализоване у наредном периоду премијерка је говорила током гостовања на ТВ5.