Новогодишњи пакетићи за ромску децу
27/12/2021

Новогодишњи пакетићи за ромску децу

Традиционално, Град Ужице је обезбедио средства за новогодишње пакетиће за ромску децу, а у договору са Удружењем Рома додељено је 25 пакетића.

Истакавши да Град има дугогодишњу и добру сарадњу са Удружењем Рома у Ужицу, новогодишње пакетиће деци из ромске заједице  уручио је члан Градског већа за социјалну политику Слободан Грбић.

“Надам се да ће та сарадња у годинама које долазе да се настави и увек смо ту за све наше суграђане. Пред нама су Нова година и Божић и ово је мали знак пажње за празнике којима се деца највише радују. Искористићу прилику да свим припадницима ромске националности као и осталим суграђанима честитам  предстојеће празнике”.

Кристијан Халиловић потпредседник удружења Рома захвалио се  Граду и спонзорима који су омогућили да се овај догађај организује.

“Ово је битна ствар јер дечији осмех не може да се плати и када видите насмејану децу пакетићу су ситница у односу на тај осмех, то је нешто предивно. Надам се да ћемо ову традицији наставити и да ће се све више људи активирати да деца буду срећна”.