Новогодишњи пакетићи од градоначелнице за Ивановиће и Петровиће
30/12/2021

Новогодишњи пакетићи од градоначелнице за Ивановиће и Петровиће

Поводом предстојећих празника градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић посетила је две вишечлане породице и деци уручила новогодишње пакетиће.

У породици Ивановић која живи у МЗ Центар градоначелницу Ужица дочекало је петоро деце. Анђела, Давид, Василије, Димитрије и Тара обрадовали су се пакетићима а захвалност на посети изразила је њихова мајка Дубравка, која сама за себе каже да је најбогатија жена на свету.

“Поприлично је тешко са петоро деце, супруг и ја радимо, већи део дана сам на послу, старија деца имају обавезе око школе, млађи су у вртићу. Ипак, морам нагласити да имам велику подршку мојих родитеља, наричито мајке и свекрве, оне кад год је потребно чувају децу, воде рачуна о њима, такође најстарија ћерка помаже око млађих. Да је тешко јесте, али боримо се, трудимо, добра су деца што је најбитније. Стално напомињем да сам ја најбогатија жена на свету јер имам њих петоро”.

“Управо Дубравка, њен супруг и њихово петоро деце јесу породица каквих желимо да имамо што више у нашем граду и то је сигурно нешто за шта ћемо се борити у наредним годинама”, нагласила је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

“Велике промене сигурно не можемо направити брзо али одређене корак и помаке већ смо направили. Поред мера подршке од стране државе трудимо се да и ми у локалној самоуправи у складу са могућностима стварамо услове да наши млади по завршетку школовања овде заснивају своје породице и имају више деце.
Од 1. јануара наредне године свака рођена беба у Ужицу добиће 10 хиљада динара и аутоседиште док ће мајкама трећег и сваког следећег детета бити исплаћено 60 хиљада динара. Увећан је и износ којим ђацима првацима честитамо полазак у школу па ће уместо 5 хиљада динара уз школски прибор добити и по 10 хиљада динара. Ипак оно што је како смо закључили много значајније обезбедили смо бесплатан вртић и приоритет при упису за треће и свако следеће дете у породици”.

У сеоској МЗ Рибашевина живи петочлана породица Петровић, Милан, Славица и њихове три кћерке Андреа, Тамара и Ена. И њима је уз новогодишње пакетиће градоначелница честитала предстојеће празнике.

“Управо породица Петровић показује да је има младих људи који желе да живе у селима, а на нама је да им обезбедимо што боље услове. Не само путеве и другу инфраструктуру већ и све друге садржаје које имају деца у граду. Срећна сам што овде могу да саопштим да ћемо у наредној години добити први сеоски вртић у МЗ Каран, а надамо се ускоро и у другим селима у којима имамо деце. Припремамо пројектну документацију за вртић у Кремнима. Важно је рећи и да у јануару почињу радови на комплетној санацији три сеоске школе, а да четврту реконструишемо средствима из нашег буџета. Желимо и да свако село има школу, амбуланту, пошту и да поново заживе Домови културе у којима ће бити организоване књижевне вечери, изложбе и и друге забавне манифестације”.

Милан Петровић се захвалио градоначелници што је дошла да их посети и како је истакао види где живе са децом у Рибашевину.

“Да нам помогне да овај пут завршимо јер има перспективе има преко десеторо мале деце која иду у Рибашевину у школу. Такође у име моје породице се захваљујем за поклоне које смо добили. Остали смо ту јер волимо да живимо на селу, да буде тешко јер су зиме овде јаке, пут непроходан, услови су мало тежи али се боримо да све то изнесемо. Живот на селу има предност, здрав ваздух, безбеднија су нам деца, здравија, али има и недостатак да иду на неке активности”.

Члановима породица Ивановић и Петровић градоначелница је пожелела срећне предстојеће празнике и на првом месту добро здравље у наредној години.