Новинарска школа Канцеларије за младе и портала "Ужицемедиа" почела са радом
16/11/2022

Новинарска школа Канцеларије за младе и портала “Ужицемедиа” почела са радом

Више од 20 средњошколаца присуствовало је уводној новинарској радионици одржаној у Омладинском клубу у организацији Канцеларије за младе Града Ужица и портала “Ужицемедиа”.

Према речима координаторке Канцеларије за младе Марије Маричић, релаизацијом овог пројекта млади добијају могућност да од професионалаца у свом послу науче више о новинарству, позиву којим би, како су сами истакли волелли да се баве у будућности.

“Ово је могућност да научите од новинара који у нашем граду раде тај посао јако добро, али и да стекнете неопходне вештине. Такође желим да вас подсетим да преко Канцеларије за младе можете да се укључите и у друге радионице или да постанете волонтери”, поручила је полазницима Маричић.

Новинарке Нада Тошић, Новка Илић, Драгица Цвијовић, Рада Поповић и Жанка Ерић говориле су о својим професионалним искуствима, а професорке књижевности Слађана Јањић, уредница „Петље“ Техничке школе „Радоје Љубичић“, Душица Виторовић, уредница „Гимазијалца“ и в.д директора Ужичке гимазије Биљана Грујичић,  са својим ученицима и средњошколцима из Економске и Медицинске школе активно су учествовали у раду новинарске радионице.

Млади су током радионице истакли да им је жеља, да осим у школским часописима, своје текстове могу да објаве и на градским порталима, што ће им реализацијом овог пројекта Канцеларије за младе и портала “Ужицемедиа” бити и омогућено. Наредна радионица биће одржана у понедељак 21. новембра са почетком у 13 часова и могу јој присуствовати сви заинтересовани за новинарски рад.