Нови садржаји у Културном центру Севојно
21/02/2022

Нови садржаји у Културном центру Севојно

Са жељом да културне и забавне садржаје приближи што већем броју суграђана свих генерација Градски културни центар Ужице велики део својих активности реализоваће и у простору Културног центра у Градској општини Севојно. Да је то прави потез, показало је и велико интересовање Севојничана за књижевно вече са Ненадом Гуглом.

Ненад Гугл, рођен у Минхену, одрастао у Чачку, тренутно живи и ради у Београду као професор српског језика и књижевности у Трећој београдској гимназији. Поред тога што важи за једног од омиљених професора, ученицима средњих школа је познат и по томе што је учествовао у снимању часова српског језика и књижевности за потребе наставе на даљину. Активно се бави књижевним радом. Свој до сада најпопуларнији роман „Умро сам у петак” објавио је 2017. године, а публици у Севојну представио се својом новом књигом „Велелепота секунде”.

Како је истакао главни јунак његовог новог романа долази у четири различите ситуације у којима мора у једној секунди да донесе одлуку од које ће зависити његов живот.

“Покушавам на тај начин да кажем да је свако од нас, сваки читалац, врло често у таквим ситуацијама, које нам можда дају могућност да имамо и више времена да одлучимо али свака одлука мења ток нашег живота на неку другу страну. Покушао сам да све ситуацију буду напете да књига буде занимљива, да радња иде брзо, а да у исто време буде и дубока, пошто савремени читалац не трпи досаду и неку врсту спорости.”

Према његовим речима два романа која је написао радњом и ликовима нису повезани, али како истиче неки основни образац као днк постоји. У припреми је и трећи под радним називом “Хиљаду година као дан кад минем”.

Филип Баралић директор Градског културног центра Ужице задовољан је одзивом публике у Севојну

“Ово је тек један у низу садржаја који ћемо планирати током године и надам се да ће ово прерасти у једну лепу праксу која ће заживети. Идеја нам је да у сарадњи са Градском општином Севојно радимо мало више на децентрализацији како би били што ближи нашој публици”.

Поред Градског културног центра Ужице у наредном периоду у простору Културног центра у Севојну своје садржаје представиће и остале градске установе културе.