Нови паркинг простор на гробљу "Доварје"
20/08/2018

Нови паркинг простор на гробљу “Доварје”

Град Ужице је у последње две године посредством ЈКП “Биоктош” уложио значајна средства за уређење градских гробаља “Сарића Осоје” и “Доварје”. Недавно је на гробљу “Доварје” урађен и паркинг, а у плану су и даља улагања.

Члан Градског већа Драгољуб Костић

“То су места која су дуго била без значајних инвестиција, тако да смо да гробљу “Доварје” урадили паркинг са 64 паркинг места, од чега су 4 места за особе са инвалидитетом. Увели смо једносмерни саобраћај што ће значајно допринети да се смање гужве. ЈКП “Биоктош” је средио чесму, раније је направљена надстрешница, сређене су комерцијалне просторије предузећа, тако да гробље “Доварје” поприма један новији изглед”, рекао је овим поводом Драгољуб Костић члан Градског већа.

Изграђена су 64 нова паркинг места на гробљу “Доварје” од којих су 4 места намењена особама са инвалидитетом

Целокупна инвестиција изградње паркинг простора вредна је 3.2 милиона динара од којих је 800.000 учешће Града а преостали износ је финансирао Биоктош. По речима Мирјане Радивојчевић паркинзи на Доварју се сигурно неће наплаћивати на дан великих верских празника, а за остале дане Градско веће треба да донесе одлуку да ли ће се наплаћивати.

3.2 милиона динара је вредност радова на изградњи паркин простора

Када је реч о другим инвестицијама ЈКП “Биоктош” Мирјана Радивојчевић је навела да припадајући део добити из 2016. године Град Ужице није узео овом предузећу, па је тај новац усмерен за инвестиције.

“У току прошле године око 3,6 милиона динара је уложено у изградњу саобраћајница и потпорног зида на једној од парцела гробља “Сарића Осоје”, а ове године је планирано улагање од још 5 милиона за уређење нове парцеле на овом гробљу”, рекла је директорка Радивојчевић.

По речима директорке, ЈКП Биоктош је недавно купио камион са грајфером са циљем да се услед недостатка радника брже и ефикасније обавља сакупљање кабастог отпада који се углавном одлаже поред контејнера, а у наредном периоду планирана је набавка два камиона смећара који су мањег габарита од оних којима “Биоктош” тренутно располаже, како би се користили у великом броју уских улица где је изузетно тешко ући са великим камионима.

Будући изглед зграде “Биоктоша” на Зеленој пијаци

Најављујући још једну велику инвестицију на Зеленој пијаци, изградњу зграде површине 600м2 која ће у приземљу имати пословни простор за кориснике пијаце, а на спрату ће бити пословни простор предузећа “Биоктош”, директорка Радивојчевић је истакла да ће сви људи који се исељавају због тих радова добити адекватан простор на пијацу за продају своје робе.

“На простору испод зелене пијаце где се тренутно налази занатска пијаца планирана је изградња фаст гараже која ће бити изграђена у једној од наредних фаза”, рекла је директорка Радивојчевић и додала да је почетак радова на пијаци, који ће трајати 120 дана, предвиђен у септембру, а вредност радова је 40 милиона динара.