Нова изложба у Рефлектору
20/09/2023

Нова изложба у Рефлектору

“Добро је да се видимо-облик и покрет”, назив је изложбе која ће у суботу 23. септембра бити отворена у Галерији Рефлектор са почетком у 19 часова.

Игор Бошњак, Ненад Малешевић, Миодраг Манојловић, Младен Миљановић, Бранислав Шарчевић – аутори који дуго иду упоредо, а први пут излажу заједно, и у неком облику, тј. на изложби, одређују елементе пресјека (не уније) сопствених погледа. Питање је да ли су видјели исте ствари, а које су ствари видели исто.

Уочи отварања (од 17 часова) биће промоција књиге Лекције о дизајну (у издању Удружења визуелних уметника Ужице). О књизи говоре Новак Малешевић, Миодраг Манојловић и Ненад Малешевић (аутор).

Изложба ће бити отворена за јавност од понедељка 25-29. септембра. Уколико сте заинтересовани за посету изложбе контактирајте нас путем е-маил адресе galleryreflektor@gmail.com.

Пројекат је подржало Удружење грађане Рез из Бања Луке и Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Овогодишњи програм Галерије Рефлектор реализује се уз подршку Министарства културе Републике Србије, Града Ужица и програма Култура за демократију (ЦФД) који пружа подршку независној културној сцени у Србији да, користећи културу и уметност, подстиче критичко и креативно размишљање о друштвеним темама које су од важности за локалне заједнице. Такоде, ЦФД пројекат подстиче сарадњу актера на независној културној сцени, креирајући на тај начин простор за промоцију плуралистичких вредности и интеркултуралног дијалога у Србији. Прва фаза пројекта траје од октобра 2021.године до фебруара 2025. подржава га Влада Швајцарске, а спроводи Хартефакт фонд.