Небојша Ђурић и Микица Веснић проглашени за најбоље спортисте у 2019. години
28/12/2019

Небојша Ђурић и Микица Веснић проглашени за најбоље спортисте у 2019. години

Спортски савез Ужица прогласио је аутомобилисту Милована Микицу Веснића за спортисту године, док је најуспешнија организација Атлетски клуб „Младост“.

Најбољи спортиста аутомобилиста Микица Веснић освојио је у овој години шампионате ТЦР Источна Европа и централна Европа, али и његов тим АСК Веснић је први тркачки тим из Србије који је успео да освоји један шампионат.

Најбољи спортиста, особа са инвалидитетом је Небојша Ђурић који је у години на измаку освојио бронзану медаљу на Светском првенству у параатлетици у Дубаију и његов тренер Никола Радовановић.

„Честитао бих свим добитницима награда и пожелео да остваре још боље резултате идуће године и ја са њима“, казао је Ђурић.

„Нисам још почео да сабирам награде, али оно што могу да обећам је да ћу дати свој максимум идуће године, а може и неко други да буде спортиста године“, рекао је Веснић.

Најуспешнија спортска организација у овој години је Атлетски клуб Младост, а тренер године је из овог клуба Славољуб Кузмановић.

„Ја сам био најуспешнији тренер Југославије, међутим бити најуспешнији тренер у граду Ужицу у оваквој конкуренцији, то је сам врх“, навео је Кузмановић.

 

Спортски савез Ужица доделио је за животно дело награду Слободану Доганџићу, за друштвено спортски рад Драгану Стојановићу који дуго година води судску организацију округа, а за помоћ спортским организацијама компанију Стант метал доо. За развој спорта и физичке културе награда је припала Зорану Ђуровићу, власнику агенције ZOOM за двадесетседмогодишње медијско праћење спортских догађаја.

Немања Митровић, који је остварио изванредне резултате у стрељаштву, је најбољи јуниор града Ужица. Најбољи кадет је Матеј Кнежевић, спортски пењач, а кадеткиња каратисткиња Лидија Трмчић. Најбољи пионир је Лазар Костић, првак државе у билијару, а кадеткиња Дијана Јанковић из стрељачке дружине „Алекса Дејовић“.

Специјално награда припала је кик боксеру Николи Филиповићу, овогодишњем светском прваку у кик боксу. Награде су додељење и Основној школи „Душан Јерковић“ и Ужичкој гимназији као најбољим школама на Олимпијским спортским играма ученика Републике Србије, као и професорима Јелени Савићевић, Светлани Кнежевић, ђацима Јани Цмиљановић, Кристини Грујичић и Јовану Гудурићу и екипи у стрељаштву Основне школе „Алекса Дејовић“.

Спортски савез Ужица броји више од 90 спортских клубова и удружења са више од шест хиљада спортиста.

Извор: infoera.rs/Град Ужице