Научни камион у Ужицу од 08. до 12. маја
04/05/2017

Научни камион у Ужицу од 08. до 12. маја

Научни клуб Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Ужице у сарадњи са Центром за промоцију науке из Београда организује манифестацију “Ноћ истраживача” у оквиру које ће Град Ужице бити први град у Србији ове године који ће имати прилику да угости Научни камион.

Научни камион је путујућа лабораторија и простор за радионице, трибине, огледе и изложбе за децу и ученике из ужичких основних и средњих школа – ” Наука на точковима”.

Камион ће бити отворен за посетиоце пет радних дана од 8. до 12. маја, од 10 сати до 19 сати на паркинг простору на Међају.

У приземљу камиона се налазе интерактивне изложбе – биће изложени експонати, модели, слике, препарати под микроскопом. Биће постављене изложбе о ћелији – Цитолошки кутак, изложба Спектри ЦПН-а, и изложба Националног парка “Тара”.

У камиону је своје место нашао и ЕУ кутак, посвећен информацијама о школовању у ЕУ, док је испред камиона планирана игрица Пут римских војника, замишљена као друштвена игра за двоје, али са едукативном причом.

На спрату камиона ће бити радионице, од 11 сати, на сваких сат времена. Радионице су исте у једном дану, само ће бити прилагођене различитим узрастима.