Настављени грађевински радови у сеоским месним заједницама
26/02/2021

Настављени грађевински радови у сеоским месним заједницама

Повољни временски услови омогућили су да ЈКП “Нискоградња” активира своје постројење и механизацију за асфалтирање. Владимир Синђелић члан Градског већа задужен за рад месних заједница истакао је да су, након зимске паузе, грађевински радови настављени у Месној заједници Дубоко.

Владимир Синђелић члан Градског већа задужен за рад месних заједница

Синђелић је навео да се, иако је фебруар, користи лепо време како би кренули са радовима и пре грађевинске сезоне.

“Урађен је један путни правац у овој месној заједници, тренутно се асфалтира правац Шехово брдо-Демир капија дужине 220m. За ову годину планирано је да се у Месној заједници Дубоко уради још четири путна правца од прошле године. Такође, у плану је асфалтирање у још четири месне заједнице и две градске које нису урађене претходне године.”

Асфалтирање ударних рупа по граду насталих у току зиме

Синђелић је навео да је Граде ове године у буџету планирао 55 милиона динара за асфалтирања у месним заједницама. То су средства која ће бити удружена са средствима грађана који финансирају једну трећину инвестиције.

Поред радова у Месној заједници Дубоко упоредо се врши асфалтирање ударних рупа по граду насталих у току зиме.

Асфалтирање ударних рупа по граду насталих у току зиме

Директорка ЈКП “Нискоградња” Снежана Милутиновић истакла је да су у сарадњи и по договору са инвеститором и надзором утврђени приоритети поправке оштећног коловоза у граду, те да су настављени радови на партеру Спортске хали у Крчагову и да се раде поједини путни правци.

“Док време то буде дозволило и уколико не буде падавина наставићемо да радимо по утврђеном плану.”

Директорка ЈКП “Нискоградња” Снежана Милутиновић

Мештанин Стефан Ђоковић захвалио се на сарадњи Граду и Месној заједници Дубоко:

“Руководство нам је изашло у сусрет како би се урадила деоница пута Шехово брдо-Демир капија. Одлучио сам да останем да живим на селу, тако да нам овај пут свима доста значи. Надам се да ће се у наредном периоду још више радити у нашем селу.”

Стефан Ђоковић

Председник месне заједнице Дубоко, Миливоје Узуновић навео је да се настављају радови из 2020. године који су због зимског периода прекинути у децембру: “Грађани су заинтересовани за радове више него што може да им се изађе у сусрет. Потреба села су путеви, струја, вода нешто што ће људе да задржи да остану да живе ту.”