Настављена културна сарадња са Египтом
07/02/2020

Настављена културна сарадња са Египтом

Република Србија и Арапска Република Египат гаје добре међународне односе, па тако и Град Ужице све чешће посредством амбасаде Египта у Београду и амбасадора Египта у Србији Амр Алгувејлија остварује различите типове сарадње са египатским институцијама.

Септембар 2019. – Концерт египатског камерног оркестра Al Nour Wal Amal у ужичком Народном позоришту

Резултати те сарадње су концерт светски познатог египатског камерног оркестра Al Nour Wal Amal кога чине слепе и слабовиде жене музичари, одржан у ужичком Нардоном позоришту и наступ фолклорног ансамбла „Reda folklorik group“ из Египта у јулу 2019. у Ужицу.

Крајем прошле године у Ужицу је боравила египатска делегација на челу са амбасадором Египта у Србији Амр Алгувејлијем и гувернером египатског града Асуан Ахмедом Ибрахимом, што је био важан корак ка зближавању наша два пријатељска народа и наше две пријатељске земље, али и ка зближавању и братимљењу наша два града Асуана и Ужица.

Новембар 2019. – Пријем египатске делегације у кабинету градоначелника Ужица

Као наставак ове сарадње посредством Града Ужица у Египат ће почетком априла отићи КУД Севојно како би учествовао на Осмом међународном фестивалу фолклора у граду Даманхур. Тим поводом чланови овог ансамбла и представници Града били су недавно на пријему у амбасади Египта у Београду.

КУД Севојно на пријему у амбасади Арапске Републике Египат у Београду