Наставак радова на реконструкцији дечијег базена на Градској плажи
04/03/2022

Наставак радова на реконструкцији дечијег базена на Градској плажи

У току су завршни радови прве фазе, а расписан је и тендер за другу фазу радова на реконструкцији дечијег базена на Градској плажи. Према очекивањима сви радови требало би да буду завршени до краја јуна месеца.

“У октобру прошле године почели су радови прве фазе реконструкције малог базена, чему је претходила израда пројектне документације и грађевинска дозвола”, подсетио је директор ЈП “ужице развој” Никола Максимовић.

Према његовим речима, иако није званично почела грађевинска сезона лепо време користи се за наставак радова.

“Завршени су радови на рушењу, изградњи турбина, изграђена је машинска сала. За другу фазу радова, за коју је из градског буџета опредељено13 милона динара, расписан је тендер за извођача радова. Та средства биће употребљена за опремање машинске сале, машинске и електро радове, филтере и комплетну опрема у самом базену. У наредних 10 дана кренуће се са постављањем плочица и након завршетка тендера очекујемо да сви радови буду завршени до почетка нове купалишне сезоне”.

Базен је димензија 39×10, висина ће бити од 60 до 90 цм и у њему ће бити вода из градског водовода.

Максимовић додаје да се упоредо са овим радовима ради и на уређењу саме плаже. У овој години 8 милиона динара намењено је за уређење плаже и пешачких комуникација. Урађени су и пројекти за уређење и реконстркцију пич терена и дечијег игралишта.