Народно позориште отвара сезону 543 премијером - "Како одржавати фикус"
06/09/2018

Народно позориште отвара сезону 543 премијером – “Како одржавати фикус”

Ужичко Народно позориште започеће овогодишњу сезону премијером представе “Како одржавати фикус” чији је аутор млади Ужичанин Огњен Обрадовић, а режисер Југ Ђорђевић. Премијера је заказана за уторак, 11. септембар и то ће бити 543 премијера коју је ужичко позориште изводи. Тема представе је савремена српска породица и њене фрустрације, снови и амбиције и то у времену и свету где су друштвене мреже и ријалити програми преузели стварност.

Представа “Како одржавати фикус” је 543 премијера коју је ужичко позориште изводи

Зоран Стаматовић, директор Народног позоришта, је најављујући премијеру и говорећи о културним визијама које је Ужице одувек имало, навео и да је “још од, рецимо времена Малише Атанацковића па наовамо, Ужице било град који се труди да далеко види и на својеврстан начин помера границе. У ових 543 премијера које смо имали, изводили су се и текстови познатих Ужичана, Милутина Ускоковића, Миленка Мисаиловића, Стива Тешића, Љубомира Симовића, Добрила Ненадића, Милована Витезовића, Светислава Басаре и ево сада, младог писца Огњена Обрадовића.” – рекао је Стаматовић и додао да су та имена својеврсна обавеза: “То је изазов и задатак за нас као установу која баштини вредности људи и која се труди да их доведе до својеврсне позоришне вечности. Ова два млада уметника, драматург Огњен Обрадовић и режисер Југ Ђорђевић, већ су исказали свој таленат и надам се да ће ова представа бити још један успешни делић у будућем мозаику њихових каријера.”

Члан Градског већа задужена за културу, Марија Трмчић  Богојевић је представу оценила као један леп и квалитетан културни садржај који очекује Ужичане: “Сада, на самом крају Ужичког културног лета, представа “Како одржавати фикус” биће важан догађај у којем ће наши суграђани и сви они који буду у нашем граду и Позоришту уживати. Народно позориште навикло је све нас на високе позоришне стандарде и поред тога, посебно нам је драго што је представа дело нашег Ужичанина Огњена Обрадовића. Надам се да ћемо ову представу дуго гледати на ужичкој сцени и да ћемо уживати у њој.”

О представи су говорили, поред Ђорђевића и Обрадовића, и остали уметници који су учествовали у овом културном пројекту.