Наранџасти викенд у Ужицу од 24.до 27. децембра
23/12/2021

Наранџасти викенд у Ужицу од 24.до 27. децембра

Од петка 24. до понедељка 27. децембра наставља се акција организованог прикупљања кабастог отпада са територије градских месних заједница и Градске оптине Севојно. Наранџасти контејнери биће на истим локацијама као и претходни пут, а како је најављено организовано прикупљање кабастог отпада у сеоским месним заједницама почиње у јануару.

Подсетимо, током прве акције прикупљања отпада 7,5 тона отпада је довежено у Рециклажно двориште Дубоко, а око 70 одсто пристиглог отпада може се сврстати у кабасти.

Стари намештај, жичана језгра/душеци, покућство, бела техника, теписи замењена столарија, техничка опрема, ауто гуме и ауто-пластика, габаритна амбалажа и све друго што није комунални отпад, а гломазно је сврстава се у кабасти отпад и може се одлагати у наранџасте контејнере. Уколико из било ког разлога, динамика постављања контејнера не одговара нечијим потребама, кабасти отпад се може довести и лично на локацију Рециклажног дворишта на депонији Дубоко , без надокнаде, сваког радног дана у интервалу од 07:00-14:00. Ко се определи за ову опцију, очекивање је да свој отпад сам истовари и разврста на локацији у, за ту намену, постављеним боксевима.

Информације о терминима одвоза и локацијама за одлагање кабастог отпада могу се добити на бесплатном броју ЈКП “Биоктош”: 0800-031-030, док се информације о допреми и начину одлагања отпада у Рециклажно двориште, могу добити на бесплатном броју ЈКП “Дубоко”: 0800-031-032.