Најугроженијим мештанима ужичких села подељени ланч и хигијенски пакети
01/04/2021

Најугроженијим мештанима ужичких села подељени ланч и хигијенски пакети

У сеоским месним заједницама на територији Града Ужица почела је подела ланч и хигијенских пакета за социјално угрожено становништво.

Ово је редовна акција коју Град Ужице и Црвени крст Ужице спроводе два пута годишње, а социјално угроженом становништву оваква врста помоћи значи много. То су углавном грађани без икаквих или са веома ниским примањима, објашњава Слободан Грбић члан градског већа, који је присутвовао подели пакета у месној заједници Кремна.

“После поделе за социјално угрожено становништво у градским месним заједницама, која је обављена у просторијама Црвеног крста, кренули смо у сеоске месне заједнице и то је само једна од мера које Град спроводи са циљем подршке најугроженијем становништву. Обезбедили смо око 1 600 ланч пакета и око 1 100 хигијенских пакета, који садрже основне животне намирнице довољне за одређени временски период, а друга подела биће извршена током јесени и зиме”, каже Грбић.

Изражавајући наду да у годинама које долазе неће бити потребе за толиким бројем пакета, Грбић је искористио прилику да се захвали запосленима и свим волонтерима Црвеног крста Ужице на ангажовању у овој, али и свим другим акцијама.

“Пандемија ковида 19 показала је колико нам значи њихова помоћ и подршка и због тога Црвеном крсту Ужице сви грађани дугују неизмерну захвалност”.

Пакети хране и хигијене купљени су из средстава буџета града Ужица и Црвеног крста Србије, а предлог корисника пакета одређује Центар за социјални рад Ужице.