Најстарија ужичка медијска кућа обележила јубилеј, градоначелници захвалница за успешну сарадњу
30/09/2022

Најстарија ужичка медијска кућа обележила јубилеј, градоначелници захвалница за успешну сарадњу

“Окрените нови лист- Вести 80+1 и Радио Ужице 50+1”, назив је изложбе отворене у Народном музеју Ужице поводом јубилеја најстарије медијске куће у Златиборском округу. Најзаслужнијим појединцима, институцијама и привредницима уручене су захвалнице, а међу добитницима је и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

Како је обраћајући се присутнима истакла директорка и главна и одговорна уредница Нађа Лазаревић прошлогодишњи јубилеј 80 година “Вести” и 50 година “Радио Ужица” није адекватно обележен због пандемије ковида 19, па је сада приређена изложба и организована свечаност вредна јубилеја.

“Дивни људи, професионалци, интелектуалци, посвећени и предани свом послу чинили су и чине ову кућу. У најизазовнијим временима, а свако време носи своја искушења превазиђене су препреке и одржала се глава изнад воде. Куцало се, ишло на терен, извештавало, преносило, говорило. Ништа није лепше од мириса новина које листамо и звука радија који преноси гласове и мелодије, у нашем Ужицу, региону или чак тамо негде у свету. Има нас свуда и треба да се држимо и негујемо односе. Зато данас и јесмо овде да се присетимо, евоцирамо, обележимо и наставимо”.

Присутнима се обратила и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

“Радује ме што могу да вас поздравим испред града чију историју бележите дуже од осам деценија, пратећи друштвене промене и изазове са којима смо се суочавали као заједница, али и кроз призму личних судбина наших суграђана. Честитам вам велики и важан јубилеј са жељом да у интересу истине и наших суграђана увек будете у функцији објективног информисања и да аргументима подижете ниво свести о потреби да се грађани у што већем броју укључе у решавање актуелних проблема. Желим такође да искористите моћ коју имате да афирмишите праве вредности које често запостављамо, верујући да се оне саме по себи подразумевају. Борите се за њих и достојанство своје професије. Срећно у наредних 80 и нешто”.

Захвалнице за успешну сарадњу и подршку током протеклих осам деценија уручене су бројним појединцима, установама и привредницима али и успешним младим људима.