Најбоља одбојка у хали Велики парк до недеље 10.септембра, почиње "Турнир шампиона"
08/09/2023

Најбоља одбојка у хали Велики парк до недеље 10.септембра, почиње “Турнир шампиона”

Одбојкашки клуб Јединство организатор је и домаћин трећег по реду “Турнира шапиона”, који почиње данас и игра се до недеље 10. септембра у хали Велики парк. На турниру који се одржава под покровитељством града Ужица, поред одбојкашица Јединства учествују Црвена звезда, Тент из Обреновца и екипа Уба. Ове године турнир има и хуманитарни карактер, а у кутију која ће бити постављена у хали, моћи ће се да донира новац за лечење бивше играчице Људмиле Троцкo.

Према речима спортског директора Јединства и потпредседника ОСС Весне Читаковић Ђуришић, ово је за Јединство посебна година јер слави 55 година постојања, током којих је остварило највеће успехе и један је од најтрофејнијих клубова. Уз захвалност клубовима на учешћу и позив публици да турнир испрати у што већем броју, она истиче још један важан сегмент овог трећег по реду “Турнира шампиона”.

“Имамо још један важан задатак и обавезу, да помогнемо нашој бившој играчици Људмила Троцко, која нам је донела другу титулу и други куп. Због лошег здравственог стања њој су неопходне четири операције и за две смо већ прикупили новац, па се надамо да ћемо неопходних око 1 300 евра прикупити донацијама у наредна два дана”.

У име града Ужица добродошлицу одбојкашицама и успешан турнир, пожелео је члан Градског већа Ратко Трмчић.

“Радује нас што ће Ужице овог викенда заиста бити град спорта, поред врхунске одбојке, играће се и фудбал оквиру “Трофеја Радомир Антић”. Све то биће одлична увертира за наредну годину у којој ћемо бити домаћин МОСИ. Позивам све суграђане да испрате утакмице и подрже Јединство на путу ка новим великим успесима”.

Тренери и капитени гостујућих екипа Црвене звезде, Тента и Уба изразили су задовољство поновним учешћем на турниру, који ће им како су истакли бити добра провера и прилика да сагледају шта су урадили у претходном периоду. Обећавају лепу и узбудљиву одбојку уз једногласну поруку “Нека најбољи победи”.

И тренер ОК Јединство Владимир Меденица позива публику да дође у што већем броју и подржи домаће одбојкашице, које ће, иако тренутно нису у истом рангу са осталим учесницима, показати квалитетну игру и жељу да се врате у сам врх српске одбојке.

Први Турнир шампиона освојила је екипа Уба, док трофеј из прошле године брани Црвена звезда.